Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση – αφιέρωμα στον Λόρδο Βύρωνα (εικόνες)

spot_img

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΟΡΔΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, η εικαστική έκθεση-αφιέρωμα στη μνήμη του Φιλέλληνα ποιητή και αγωνιστή Λόρδου Βύρωνα με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από τον θάνατο του στο Μεσολόγγι το 1824. 

Στην έκθεση-αφιέρωμα παρουσιάστηκαν εικαστικά έργα, ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, ντοκουμέντα performance, ψηφιδωτού και λιθογραφίας, από σύγχρονους καλλιτέχνες για την μορφή και την ζωή του Βύρωνα, ενώ ορισμένα χαρακτικά έργα του παρελθόντος και σπάνια εκδοτικά ντοκουμέντα προέρχονταν από την μόνιμη συλλογή. 

Συμμετείχαν, με ομολογουμένως εξαιρετικής ποιότητας έργα, οι εικαστικοί Μιχαήλ Αγγελάκης, Λυδία Βενιέρη, Κώστας Ευαγγελάτος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Άρια Κομιανού, Έφη Σπηλιώτη, Ελένη Χατζηπουλίδου, Κωνσταντίνα Κρατημένου, Ιφιγένεια Λαγάνα, Στέλλα Μελή (Stella Meli), Ευαγγελία Παπαναστασάτου, Σπεράντζα Σπυράτου (Speranza Spy), Νόρα Σταματιάδου, Λορέντζο Μπαρτολίνι, Πήτερ Φον Ές κ.α. με έργα πηγαίας εκφραστικής ατμόσφαιρας και τιμής στην εμψυχωτική αφοσίωση και συγκινητική αυτοδιάθεση του Μεγάλου Ποιητή Λόρδου Βύρων στο όραμα για την αναγέννηση της Ελλάδας και την ίδρυση του Ελληνικού κράτους. 

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στις τελευταίες αναλυτικές ξεναγήσεις παραυρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, κοινωνικής, καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής ζωής. Ο Κώστας Ευαγγελάτος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία και την ευρεία απήχηση της έκθεσης που επιμελήθηκε. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την ιστορικό τέχνης δρ. της Σορβόνης κ. Μαρίνα Γκόντα, η οποία του πρότεινε καλλιτέχνες που είχαν ασχοληθεί με τον “Βυρωνισμό”, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, τοπικά και πανελλήνια, για την κάλυψη του γεγονότος, τους επίσημους φορείς, τους φιλότεχνους που έσπευσαν να την δουν με υποδειγματικό ενδιαφέρον και να την επαινέσουν καθώς και όσους έστειλαν συγχαρητήριες επιστολές και μηνύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκθεσιακή συνέχεια στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη θα αρχίσει κανονικά και πάλι μετά τα μέσα Ιουνίου 2024.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img