Απονομή τιμητικής διάκρισης στον Κώστα Ευαγγελάτο από την Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (εικόνες)

spot_img

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην ιστορική αίθουσα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών στην Αθήνα, τιμητική παρουσίαση του ζωγράφου, ποιητή, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, διακεκριμένου μέλους της Π.Ε.Λ. από την δεκαετία του 1990.
Την εκδήλωση με τίτλο “Εγκάρσια ρήματα λόγου και τέχνης” χαιρέτισε η πρόεδρος της Π.Ε.Λ. κ. Αγγελική Ψακή-Κωβαίου, η οποία αναφέρθηκε επαινετικά στην πολύχρονη προσφορά του στην τέχνη και του απένειμε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναμνηστική τιμητική πλακέτα.

Ποιήματα, βιογραφικά στοιχεία της διεθνούς πορείας και κριτικές για το έργο του τιμώμενου διάβασε ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Λ. κ. Ηλίας Παπακωνστανίνου, ποιητής. Εστίασε την αναφορά του στις πρώιμες κριτικές των Αργύρη Βουρνά, Κώστα Κριτσίνη, Άγγελου Φουριώτη, Κίμωνα Φράιερ, Δημήτρη Καραμβάλη καθώς και των Κώστα Ε. Μπέη, Γιώργου Ν. Μοσχόπουλου, Ηλία Τουμασάτου από την έκδοση “Η ποιητική αλέα του Κώστα Ευαγγελάτου”, εκ. “Συλλογές”.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος στην ευχαριστήρια ομιλία του αναφέρθηκε εποπτικά και εξομολογητικά σε σημαντικές φάσεις της εικαστικής και λογοτεχνικής δημιουργίας του και ανέλυσε τις συνθετικές εκφραστικές του προθέσεις, οι οποίες υπήρξαν προάγγελοι πολλών αισθητικών και κοινωνικών αλλαγών.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ακολούθησε εκτενής διαλογική συζήτηση με την συμμετοχή γνωστών λογοτεχνών και καλλιτεχνών, με καίριες επισημάνσεις για το σύγχρονο εκφραστικό πεδίο, τα προβλήματα των δημιουργών και τις πιθανές μελλοντικές προοπτικές για μια καλή παιδεία.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img