Υπουργείο Πολιτισμού: Πρώτη εκτίμηση από τις ζημιές του σεισμού σε Σάμο, Ικαρία & Χίο (εικόνες)

spot_img

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων, η ισχυρή σεισμική δόνηση στα ανοιχτά της Σάμου προκάλεσε ζημίες στα μνημεία και τα μουσεία της Σάμου και της Χίου.

Στο Κάστρο Λυκούργου Λογοθέτη στο Πυθαγόρειο κατέρρευσαν τμήματα των τειχών του, ενώ κάποια τεμάχη τους κατακρημνήσθησαν στην θάλασσα.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου κατεγράφησαν ελάχιστες ζημιές, οι οποίες περιορίζονται στα νεότερα κτίσματα, τα οποία υποστηρίζουν την λειτουργία του χώρου.

Μεγάλες είναι οι ζημιές στην έκθεση των αγγείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου, ενώ «άνοιξαν» συγκολλήσεις σε κάποια γλυπτά.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ρωγμή εμφανίστηκε στο πόδι του υπερμεγέθους κούρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέως. 

Στην Ικαρία, στο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου του Αγ. Κηρύκου, δημιουργήθηκαν μικρές ρωγμές. Ένα μικρό αγγείο, το οποίο έπεσε από την βάση του και έσπασε είναι μόνη απώλεια.

Στην Χίο, στο  Αρχαιολογικό Μουσείο έπεσαν κάποια μικρά εκθέματα μέσα στις προθήκες στην αίθουσα της κοροπλαστικής, και λίγα κεραμικά στην αίθουσα των αρχαϊκών κεραμικών. 

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, ενώ συγχρόνως ξεκινούν οι ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών.

Περισσότερες φωτογραφίες στο site του Υπουργείου εδώ

Το Kefalonia Life φιλοξενεί νέα, άρθρα και εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς και απόψεις πολιτών, πολιτικών και πολιτικών κομμάτων. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους, χωρίς αυτή να συμπίπτει κατ' ανάγκη με την άποψη του Kefalonia Life.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img