Τηλεδιάσκεψη με τον Αλ. Τσίπρα είχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Σταύρος Σπαθής στην τηλεδιάσκεψη Προέδρων Επιμελητηρίων με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Θέμα της συζήτησης ήταν η επανεκκίνηση της οικονομίας και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις.

Την αγωνία και τους φόβους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το αύριο της πανδημίας και των συνεπειών της, μετέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής στην τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της χώρας και εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννη  Χατζηθεοδοσίου.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Σπαθής ανέφερε : « Η Ελλάδα  δεν μπήκε στην υγειονομική κρίση ερχόμενη μέσα από ένα ομαλό τοπίο. Δυστυχώς ήρθε μετά από δέκα χρόνια σκληρών μνημονίων, κρίσης και δανεισμού. Η κρίση βρήκε την Ελλάδα και τη μικρομεσαία επιχείρηση στα τάρταρα».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας – Ιθάκης, ανέφερε πέντε βασικά σημεία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παρούσας κρίσης. Πρώτον, να επανέλθει το αφορολόγητο στη μικρομεσαία επιχείρηση και στους επαγγελματίες, να καθοριστεί ειδικό  καθεστώς ΦΠΑ (μειωμένοι συντελεστές) στα νησιά  και ειδικά για την εστίαση και το τουρισμό στο 8 και 6% αντίστοιχα. Τρίτον, να γίνει περισσότερο ευέλικτος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και τέλος, να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία.

Ο Πρόεδρος,

Σταύρος Σπαθής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img