SUITE 2020: 4εις Ευρωπαίοι συνθέτες δημιούργησαν ένα μουσικό έργο για την πανδημία


Η πανδημία COVID-19 προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην υγεία και την οικονομία πολλών ανθρώπων και χωρών. Για να μετριάσουν τις συνέπειές της, ακόμη και σε μικρό βαθμό, τέσσερις Ευρωπαίοι συνθέτες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα μουσικό έργο εμπνευσμένο από την πανδημία και να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκάλεσε.

Οι συνθέτες Χαράλαμπος Μακρής (Ελλάδα), Francisco José Rosal Nadales (Ισπανία), Francisco Manuel Relva Pereira (Πορτογαλία) and Ilio Volante (Ιταλία) δημιούργησαν καθένας ένα από τα τέσσερα μέρη της Suite 2020. Στόχος της σύνθεσης είναι να προκύψουν τέσσερα μουσικά έργα για ορχήστρα πνευστών που να σχετίζονται με την υγεία και την κοινωνική κρίση και την υπέρβασή της ενώ θα περιέχουν αναφορές στην μουσική ταυτότητα των χωρών τους.

Το έργο Suite 2020 στοχεύει επίσης να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, οι συνθέτες θα αποστέλλουν το έργο τους στους μαέστρους, τις φιλαρμονικές ορχήστρες και σε όποιον άλλο το ζητά με την προϋπόθεση να έχει καταβληθεί η “Δωρεά για τη Suite 2020”, όπως θα αναφέρεται στο αποδεικτικό κατάθεσης, σε κάποιο οργανισμό υγείας ή κοινωνικό οργανισμό που να σχετίζεται με την πανδημία, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, η Caritas ή οποιαδήποτε άλλη με παρουσία στις αντίστοιχες χώρες.

Είναι επίσης κατανοητό ότι και οι ορχήστρες πνευστών υπέφεραν οικονομικά με την κρίση COVID-19, οι συνθέτες θα διαθέσουν τη δουλειά τους σε ορχήστρες των οποίων η φιλανθρωπική συνεισφορά τους έγινε μέσω μιας εμπορικής εταιρείας, τράπεζας και όποιας άλλης χορηγίας. Οποιαδήποτε συνεισφορά εκτιμάται.

Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλλία και Ιταλία
Μάιος 2020

COVID-19 pandemic has caused serious problems in the health and economy of many people and countries. To mitigate its consequences, even to a small percentage, four European composers worked together to create a musical work inspired by the pandemic and overcoming the problems it has caused.

Charalampos Makris (Greece), Francisco José Rosal Nadales (Spain), Francisco Manuel Relva Pereira (Portugal) and Ilio Volante (Italy) have each composed a music part of the full work entitled Suite 2020. It was intended to compose four pieces for a wind band that they are related to the health and social crisis, its overcoming and at the same time referencing to their musical heritage.

Also Suite 2020 project also aims to have a charitable character. Therefore, the composers will transfer their work to the conductors and wind orchestras that request it. In return, they will only have to show that they have enrolled what would be called “Suite 2020 Contribution” to a health or social organization related to the pandemic, such as the Red Cross, Caritas or any other acting in their respective countries.

As we can understand that wind orchestras also suffered financially because of COVID-19 crisis, the composers will also grant their work to orchestras whose charitable contribution has been made for them by commercial company, bank, company, etc. Any donation is appreciated.

Greece, Spain, Portugal and Italy
May 2020

Charalampos MakrisConductor – Director of Studies
Palli Philharmonic School of Music
Megalou Alexandrou 1
Lixouri – Cephalonia (GR)
Tel: +302671091361 – +306983693987

Χαράλαμπος Α. Μακρής
Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Σχολής Πάλης
Μεγάλου Αλεξάνδρου 1
Ληξούρι Κεφαλλονιά 28200
Τηλ: 2671091361 – 6983693987

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online



error: Το περιεχόμενο προστατεύεται