Στ. Σπαθής: Άμεση ανάγκη στήριξης μικρών επιχειρήσεων σε τουριστικές περιοχές

spot_img

Προς:

Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Υπουργό Εργασίας,  κ. Ιωάννη  Βρούτση

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ  ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Ο σκοπός της παρούσας επιστολής είναι σας γνωστοποιήσουμε μια σημαντική παράλειψή σας αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις, κατόπιν πολλών παραπόνων  που δεχόμαστε συνεχώς στο Επιμελητήριό μας.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές που ενώ για τη λειτουργία τους χρησιμοποιούν κωδικούς δραστηριότητας super market και λοιπούς αντίστοιχους ΚΑΔ, η πελατεία τους στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ξένους επισκέπτες. Τα καταστήματα αυτά  λειτουργούν τους  θερινούς μήνες, αλλά λόγω ΚΑΔ δεν εντάσσονται σε μέτρα στήριξης. 

Επιπλέον, με δική σας απόφαση,  δίνεται η εκ νέου δυνατότητα υποβολής αίτησης έως και τις 19 Ιουνίου  σε  κατηγορίες επιχειρήσεων δικαιούχων της αποζημίωσης που δεν έλαβαν αυτή, όπως και σε  καταστήματα και επιχειρήσεις κάθε είδους που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών μονάδων και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Είμαστε απολύτως σύμφωνοι με την ένταξη  στα μέτρα των επιχειρήσεων αυτών, ωστόσο αποτελεί πεποίθησή μας ότι αποτελεί και μεγάλη αδικία να μην εντάσσονται καταστήματα που λειτουργούν, όχι εντός, αλλά ουσιαστικά δίπλα, σε ξενοδοχειακές μονάδες και στηρίζονται αποκλειστικά στον τουρισμό.

Οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει άμεσα να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης, να τους καταβληθεί απαραιτήτως η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους προηγούμενους μήνες καθώς και η μέγιστη δυνατή οικονομική ελάφρυνση, έτσι ώστε να καταφέρουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να μην οδηγηθούν σε αναγκαστικό «λουκέτο».

Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος και θα αποκατασταθεί άμεσα η αδικία αυτή. 

Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος,

Σταύρος Σπαθής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img