Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: «Ανάσα» για τις επιχειρήσεις – Αρχές Σεπτεμβρίου ο νέος κύκλος στήριξης

spot_img

Δύο πολύ σημαντικά μέτρα για την ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας και την «ανακούφιση» όλων όσοι άφησαν χρέη ή ανέστειλαν πληρωμές λόγω κορονοϊού ετοιμάζεται να υλοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ, η οποία θα εστιάσει στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης ενώ παράλληλα οριστικοποιείται (για να κατατεθεί στην Βουλή) η ρύθμιση για τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευθεί λόγω της κρίσης και οι οποίες θα αποπληρωθούν σε 12 άτοκες δόσεις το 2021 ή σε 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο. Και τα δυο μέτρα αναμένεται να «τρέξουν» μέσα στον επόμενο μήνα.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ, η οποία θα εστιάσει στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Όλοι θα μπουν στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 3», η οποία θα ανοίξει από την επόμενη βδομάδα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και δήλωσε πως όπως ίσχυσε από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, έτσι και τώρα, το οικονομικό επιτελείο θα σταθεί στους κλάδους της οικονομίας που δοκιμάζονται.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη αρχίσει να εξειδικεύουν τις επιμέρους δράσεις τους προγράμματος, ώστε να προσδιορίσουν τους δυνητικούς δικαιούχους και να εκδοθεί έγκαιρα η σχετική υπουργική απόφαση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις προκειμένου η πλατφόρμα «my business» της ΑΑΔΕ να προσαρμοστεί στους κεντρικούς άξονες του νέου προγράμματος.

ΠΗΓΗnewsbeast.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img