Σ. Σπαθής και Θ. Μιχαλάτος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

Μια πολύ σημαντική συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στα Χανιά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όπου έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος και ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας, Σταύρος Σπαθής και Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Τρία ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση αυτή, το φορολογικό των επιχειρήσεων, το μεταναστευτικό και το παράνομο εμπόριο. Και τα τρία θέματα ανέλυσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ωστόσο μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η εισήγηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανου Γεωργιάδη, αναφορικά με το παραεμπόριο. Τόσο ο Σταύρος Σπαθής, αλλά και ο Πολυχρόνης Δενδρινός, που είχαν δικαίωμα ψήφου, στήριξαν αυτή την εισήγηση, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των υπολοίπων Επιμελητηρίων της χώρας. Ανάμεσα στα πολλά της εισήγησης ήταν οι παρακάτω βασικές προτάσεις για να χτυπηθεί το παραεμπόριο, που τα τελευταία χρόνια έχει αγγίξει και την Κεφαλονιά πάρα πολύ.

-Ειδικό κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό που θα αφορά την πάταξη του παραεμπορίου.

-Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους παραεμπόρους με κατάσχεση επί τόπου του εμπορεύματος και του οχήματος που το μετέφερε.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

-Ειδικό Μητρώο αδειών για πλανόδιους εμπόρους, ώστε να διευκολύνεται η διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου και του Ελεγκτικού Μηχανισμού.

-Αύξηση ελέγχων στα λιμάνια των νησιωτικών Επιμελητηρίων από τις αρχές.

Οι παραπάνω προτάσεις του κ. Γεωργιάδη έχουν εκφραστεί παλαιότερα από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου μας και φυσικά ψηφίστηκαν. Στην ΚΕΕ των Χανίων, πέρα από τους κ.κ. Σπαθή και Μιχαλάτο, το παρών από την Κεφαλονιά έδωσαν ο Πολυχρόνης Δενδρινός (τακτικό μέλος) και ο Γιώργος Καβαλλιεράτος (αναπληρωματικό μέλος) στην ΚΕΕ και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου μας, Νεκτάριος Βαβάσης.

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img