Κορονοϊός: Ξεκινούν οι κρουαζιέρες από 1η Αυγούστου στην Ελλάδα

spot_img

Άνοιγμα της κρουαζιέρας πρόκειται να σημειωθεί από την 1η Αυγούστου, όπως μετέδωσε το Open TV.

Οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν από την 1η μέχρι και τις 4 Αυγούστου υπό την προϋπόθεση οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων να προέρχονται από κράτη που δεν θα ισχύουν ειδικότερα περιοριστικά μέτρα.

Προϋπόθεση βέβαια, για το «πράσινο φως» είναι οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων να προέρχονται από κράτη με θετικό επιδημιολογικό προφίλ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβάτες και πληρώματα θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τα μέτρα προστασίας και αποφυγής της Covid-19.

Έλεγχοι μάλιστα, θα διεξάγονται σ’ όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, όπως του Ηρακλείου, της Κέρκυρας, του Πειραιά και της Ρόδου, όπου αναμένεται να καταπλεύσουν τα πρώτα κρουαζιερόπλοια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «άνοιγμα» του κλάδου αναμένεται να συνδράμει τις προσπάθειες της Ελλάδας να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες.

Η αρχή έγινε στις 15 Ιουνίου, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις εξωτερικού από συνολικά 29 χώρες με θετικό επιδημιολογικό προφίλ. Την 1η Ιουλίου, έγινε το επόμενο «βήμα» με το πλήρες άνοιγμα των συνόρων προς τις χώρες της Ε.Ε., αλλά και ορισμένες τρίτες-χώρες.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται