Κρεατόπιτα, η σπεσιαλιτέ της Κεφαλονιάς

spot_img

Μια υπέροχη συνταγή για την εμβληματική κρεατόπιτα της Κεφαλονιάς. Γίνεται με ωραίο σπιτικό φύλλο και γεμίζεται με ρύζι και τρία είδη κρέατος.

Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της κρεατόπιτας στην Κεφαλονιά. Στο βιβλίο «Κεφαλονίτικες ρετσέτες» της Νιόβης Φωτεινάτου-Καμπίτση διαβάζουμε ότι στο Ληξούρι προσθέτουν στη γέμιση και μπουρνέλα (δαμάσκηνα). Ο σεφ Γιώργος Αντωνέλλος μας λέει ότι έχει δει να προσθέτουν και κολοκύθι και ότι στην Κατωγή βάζουν τρία κρέατα, ενώ στα χωριά του Αίνου χρησιμοποιούσαν μόνο τράγιο.

Προσθέτει επίσης ότι οι κρεατόπιτες – και γενικά οι κεφαλονίτικες πίτες– παλιά γίνονταν πολύ χοντρές. Παχουλή είναι και η κρεατόπιτα της κ. Κατερίνας Δήμα, μιας θρυλικής οικοδέσποινας από την Κεφαλονιά, η οποία μας έκανε το τραπέζι στο αρχοντικό της στα Φαρακλάτα και μας μύησε στην κουζίνα του τόπου της. Στην δική της εκδοχή της κρεατόπιτας έχει προσθέσει δικά της υλικά και έχει αφαιρέσει άλλα. Δεν αφαίρεσε όμως το ρύζι, που πολλοί θεωρούν απαραίτητο όσο το τράγιο κρέας.

Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο πατώντας απευθείας εδώ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img