Φτιάξτε πεντανόστιμο Κουνέλι στιφάδο σε γιουβέτσι (Σοφιγάδο Κεφαλονιάς)

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

Το σοφιγάδο ή στιφάδο της Κεφαλονιάς είναι ένα κοκκινιστό -συνήθως κουνέλι- με παχιά κόκκινη σάλτσα, με μπόλικα σκόρδα αντί για κρεμμυδάκια. Συχνά το κάνουν γιουβέτσι.

Στην Κεφαλονιά αυτό το φαγητό το ονομάζουν κουνέλι σάρτσα ή σοφιγάδο ή στιφάδο. Είναι στην ουσία ένα κοκκινιστό με παχιά κόκκινη σάλτσα (σάρτσα, κατά το επτανησιακό ιδίωμα) φτιαγμένη με σπάταλο σκόρδο και ζάχαρη και με μπόλικο ξίδι ή πιο συχνά λεμόνι. Αυτός είναι ο κεφαλονίτικος τρόπος για το κοκκινιστό, που η γεύση του είναι ηλεκτρίζουσα και ξεχωριστή, λόγω της σπιρτάδας και της οξύτητάς της.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του κεφαλονίτικου κοκκινιστού είναι το μαρινάρισμα του κρέατος αποβραδίς με σκόρδα, κρασί, ξίδι και καρυκεύματα, κάτι που δίνει επιπλέον βάθος και νοστιμιά. Συχνά το φαγητό αυτό το συναντάμε στην Κεφαλονιά και με την ονομασία «στιφάδο», το οποίο, κόντρα σε αυτό που ξέρουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα γι’ αυτή τη συνταγή, δεν περιέχει μικρά κρεμμυδάκια, αλλά πολλά πολλά σκόρδα. Κατά το σύνηθες, το σερβίρουν με χοντρά μακαρόνια, πιλάφι ή πατάτες τηγανητές ή το κάνουν γιουβέτσι.

20′ προετοιμασία

1 ώρα και 15′ μαγείρεμα

8 ώρες αναμονή

Σύνολο: 9 ώρες και 35′

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο περιοδικό Γαστρονόμος παντώντας απευθείας εδώ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται