Kωλοχτύπα ολόκληρη πάνω από τα σπαγγέτι και όχι σε μικρά κομματάκια χαμένα μέσα σε κάποια πλούσια ή πικάντικη σάλτσα.
Η αστακομακαρονάδα μπήκε στην κεφαλονίτικη κουζίνα καθώς άφθονοι αστακοί αλιεύονταν στο πέρασμα με τη Ζάκυνθο, με αποτέλεσμα να τρώνε αστακούς όχι μόνο στα καλά ρεστοράν οι εύποροι πελάτες, αλλά και στα σπίτια τους οι ντόπιοι. Υπήρχε υπερπροσφορά και εξαιρετική ποιότητα, αλλά δυστυχώς, εξαιτίας της υπεραλίευσης, οι αστακοί έχουν σχεδόν εκλείψει σήμερα.
Εναλλακτικά, χρησιμοποιούνται οι κωλοχτύπες, όμως κι αυτές αντιμετωπίζονται προσεκτικά και με σεβασμό, και στην αλίευση αλλά και στο μαγείρεμα, όπως έκανε η κ. Κατερίνα Δήμα, η οποία μας έδωσε τη συνταγή. Πρόκειται για μια εκλεπτυσμένη δική της παραλλαγή στην τυπική αστακομακαρονάδα, στην οποία προσθέτει και μωρόπουλα, τα δροσερά και τρυφερά πρωινά κολοκυθάκια που αρέσουν πολύ στους Κεφαλλήνες και ταιριάζουν πολύ σε αυτή τη συνταγή.
30′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10′
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο περιοδικό Γαστρονόμος πατώντας απευθείας εδώ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.
