Απολαύστε μια παραδοσιακή συνταγή για την πιο γνωστή πίτα της Κεφαλονιάς, την αγκιναρόπιτα!
«Μία από τις γνωστές και ιδιόρρυθμες πίτες της Κεφαλονιάς είναι η αγκιναρόπιτα, μόνο που, όπως έχουμε ξαναπεί, κάθε χωριό σε αυτό το φλογερό νησί είναι κι ένα ξεχωριστό “κράτος” που… μόνο τα δικά του είναι τα καλύτερα. Έτσι και τούτη η πίτα έχει πολλές παραλλαγές, αλλά αυτή εδώ είναι πολύ ωραία και είναι από το Ληξούρι (προσέξτε μη μας ακούσουν οι Αργοστολιώτες και αρχίσει ο πόλεμος) και μου την έδωσε η κυρία Βρισηίδα Δρόσου. Το κεφαλονίτικο φύλλο πάντα περιείχε κρασί και λάδι και ανοίγεται χοντρούτσικο, είναι ένα πάνω, ένα κάτω. Μερικοί προσθέτουν και 1 αυγό».
Μυστικά
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Αγκιναρόπιτα με αρνάκι «Την εποχή που είναι πολλές οι αγκινάρες και τρυφερά τα αρνάκια του γάλακτος, φτιάχνουν την αγκιναρόπιτα με αρνάκι. Δηλαδή, ανακατεύουν 1 κιλό αγκινάρες με 1 κιλό αρνάκι, κομμένο σε μικρά κομματάκια, ωμό, και προσθέτουν τα υπόλοιπα υλικά».
30′ προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30′
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο περιοδικό Γαστρονόμος πατώντας απευθείας εδώ