Με λαμπρότητα ο εορτασμός Επανακομιδής των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Φανέντων στη Σάμη Κεφαλονιάς (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Με τιμές εορτάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 18 Μαΐου 2024 η Επανακομιδή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Φανέντων, Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος στην Κεφαλονιά. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σάμη προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου και στη συνέχεια Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ομολογητών Φανέντων στους δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα, το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Παναγής Καππάτος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Σωτήρης Κουρής, η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ελένη Παπαναστασάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, κ. Κωνσταντίνος Τσιριγώτης και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σάμης, κ. Γεώργιος Μπούρας.

Το Δήμο Σάμης εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Αντώνης Καλλιβωκάς, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Αριστέα Αμίτση και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Νικολίτσα Παπαθεοδωράτου.

Επιπλέον, στη Λιτανεία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ενήλικου τμήματος παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Ευφημίας «Το Φανάρι» και του παιδικού τμήματος παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης «Αιγιαλός» φορώντας παραδοσιακές φορεσιές της Κεφαλονιάς.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

ΒΙΝΤΕΟ

ΕΙΚΟΝΕΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img