Δρογκαράτη: Το μυστηριώδες σπήλαιο στην Κεφαλονιά προκαλεί δέος με την ομορφιά του

spot_img

Ένα επιβλητικό σπήλαιο ανακαλύφθηκε πριν περίπου 300 χρόνια στα Χαλιωτάτα της Κεφαλλονιάς, κοντά στην Σάμη.

Αυτό το απίστευτης ομορφιάς θαύμα της φύσης υπολογίζεται ότι είναι 150 εκατ. ετών και ένας ισχυρός σεισμός ήταν αυτός που το έφερε στο φως. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα στην οροφή του από όπου ανακαλύφθηκε και η είσοδός του.

Το σπήλαιο είναι ανοιχτό για το κοινό από το 1963 και από τότε το επισκέπτεται χιλιάδες κόσμος για να απολαύσει την ασυναγώνιστή ομορφιά του.

Το σπήλαιο βρίσκεται σε 95 μέτρα βάθος ενώ δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα. Χωρίζεται σε δύο δωμάτια, το Βασιλικό Μπαλκόνι, στο εσωτερικό του οποίου κρέμονται ημιδιάφανοι σταλακτίτες και το Δωμάτιο της Αποθέωσης, ένα φυσικό αμφιθέατρο, με θολωτή οροφή με ύψος 20 μέτρα.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Γεωλογικά, το σπήλαιο Δρογκαράτης κατατάσσεται στα πιο αξιόλογα επί ελληνικού εδάφους: Σταλακτίτες και σταλαγμίτες ηλικίας πάνω από εκατό εκατομμυρίων ετών, ενώ η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη σχηματίζονται νέοι σταλακτίτες. Οι επιβλητικοί βράχοι έχουν διάφορα σχήματα, μορφές και μεγέθη που μοιάζουν με γλυπτά ενώ το σπήλαιο διαθέτει μια μοναδική ακουστική.

Μάλιστα, είναι το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα όπου διοργανώνονται συναυλίες. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το σπήλαιο μεταμορφώνεσαι σε συναυλιακή αίθουσα που χωρά να φιλοξενήσει περίπου 500 άτομα.

Διαβάστε περισσότερα για το σπήλαιο της Δρογκαράτης στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img