Συνάντηση μαθητών του Λυκείου Ληξουρίου με το γαληνικό εργαστήριο EleFlab του Γεράσιμου Φλαμπουράρη

spot_img

Ευχαριστήριο από το ΓΕΛ Ληξουρίου

Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας (προσανατολισμός σπουδών υγείας και θετικών σπουδών) με το γαληνικό εργαστήριο EleFlab.

Το τετράωρο σεμινάριο με τον φαρμακοποιό (και απόφοιτο του σχολείου μας) Γεράσιμο Φλαμπουράρη στο φαρμακείο του, EleFlab στο Ληξούρι είχε σκοπό οι μαθητές/τριές μας να γνωρίσουν το γαληνικό εργαστήριο, να κατανοήσουν την αξία της εξατομικευμένης θεραπείας για παροχή του μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος, να έρθουν σε επαφή με πρώτες ύλες, να χειριστούν απαραίτητες συσκευές και εξοπλισμό ενός εργαστηρίου, να παρασκευάσουν γαληνικά σκευάσματα με κατάλληλη καθοδήγηση και να ενημερωθούν για την σημασία της τήρησης των κανόνων ορθής παρασκευαστικής πρακτικής.

Οι μαθητές/τριες μας είχαν την ευκαιρία ξεκινώντας από μία ευρεία γκάμα πρώτων υλών να ακολουθήσουν όλα τα στάδια παραγωγής δύο προϊόντων ο καθένας/μια, ένα BodyButter και ένα Hair&Bodymist! Υπό την καθοδήγηση του κ. Φλαμπουράρη ζύγισαν, ανακάτεψαν, θέρμαναν, ομογενοποίησαν, πρόσθεσαν αρωματικές ύλες και συσκεύασαν τα προϊόντα τους.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Κατερίνα Πειρουνάκη και Δημήτρης Ανεστόπουλος, ο Σύλλογος Διδασκόντων  και ο Διευθυντής του ΓΕΛ Ληξουρίου ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γεράσιμο Φλαμπουράρη για αυτή την πολύτιμη εργαστηριακή εμπειρία για τα παιδιά μας, η οποία τα ενθουσίασε!

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Ληξουρίου

Δημήτριος Μαρκάτος

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img