Στήριξη αιτήματος Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης από την ΕΛΜΕ-ΚΙ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης)

spot_img

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη είναι  ένα Πνευματικό ίδρυμα με, αναγνωρισμένη από όλους, ιδιαίτερα σημαντική προσφορά στην πνευματική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.  Η προσφορά αυτή έχει κύρια να κάνει τα τελευταία χρόνια με την εργώδη και πολυποίκιλη προσπάθεια τόσο του Εφορευτικού Συμβουλίου της, όσο και της μοναδικής υπαλλήλου αποσπασμένης από το Υπουργείο Παιδείας συνδέλφισσας Βασιλικής  Μαθιουδάκη.

Αντί όμως η κυβέρνηση να ενισχύσει την Ιακωβάτειο βιβλιοθήκη με επιπλέον προσωπικό, αδικαιολόγητα και κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες, στέρησε από το ίδρυμα αυτό την προαναφερθείσα έμπειρη συνάδελφο, μη ανανεώνοντας την απόσπασή της για την επόμενη  χρονιά. Το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε υπόψη του την πλήρως αιτιολογημένη γνωμοδότηση του Εφορευτικού Συμβουλίου, ούτε επίσης ότι  η συνάδελφος Β. Μαθιουδάκη ήταν η μοναδική υποψήφια που ουσιαστικά διέθετε τα απαραίτητα προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση, κινεί υποψίες σε όλους ότι τα κριτήρια πλήρωσης αυτής της θέσης ήταν τελικά άλλα από τη συνέχιση της απρόσκοπτης και αδιατάρακτης λειτουργίας της Ιακωβατείου βιβλιοθήκης.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

 Η παραπάνω συνάδελφος έχοντας μοχθήσει τα τελευταία δέκα συνεχή χρόνια σε αυτήν την αποσπασμένη θέση έχει τιμήσει τον κλάδο των εκπαιδευτικών και με την εργασία της και την προσφορά της και  έχει σημαντική συμβολή στην ανάδειξη της Ιακωβατείου ως ενός από τους βασικότερους μορφωτικούς και πολιτιστικούς πυλώνες στο Δήμο Ληξουρίου και σε όλη την Κεφαλονιά. Με βάση τα παραπάνω δεν μπορεί να εξηγηθεί η μη απόσπαση της συγκεκριμένης συναδέλφου Βασιλικής Μαθιουδάκη, εφόσον και ο νέο-αποσπασθείς συνάδελφος στη θέση της πάλι δεν επαρκεί για τις μεγάλες ανάγκες της Βιβλιοθήκης η οποία δεν διαθέτει καθόλου μόνιμο προσωπικό.  

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσει η ομηρία του συγκεκριμένου Ιδρύματος από την κυβέρνηση που πρέπει άμεσα επιτέλους  να προβεί στην   αναγκαία στελέχωσή  του με το απαραίτητο, μόνιμο προσωπικό. Απαιτεί επίσης, τουλάχιστον όσο συνεχίζεται η απαράδεκτη λειτουργία της Ιακωβατείου με αποσπάσεις εκπαιδευτικών, να αποσπαστούν και οι τρείς εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπέβαλαν φέτος αίτημα για απόσπαση,  με προτεραιότητα στη συνάδελφο  Βασιλική  Μαθιουδάκη, η οποία όλα αυτά τα χρόνια, έχει αποκτήσει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία για τη συγκεκριμένη θέση.

Αργοστόλι 24/6/2024

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img