Με πολύ ενδιαφέρον & καντάδες η 2η ημέρα του Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ημέρα του Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης στο Ληξούρι Κεφαλονιάς με θέμα: “ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ – ΠΑΡΟΝ – ΜΕΛΛΟΝ” σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στη μνήμη της Κάτες Τυπάλδου Ιακωβάτου Τουλ (1872 – 1958). Το συνέδριο ξεκίνησε την Παρασκευή 12 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Απριλίου.

Βρεθήκαμε τη δεύτερη ημέρα στην απογευματινή συνεδρία, όπου καταγράψαμε με φωτογραφίες και βίντεο στιγμιότυπα από το ενδιαφέρον αυτό συνέδριο τόσο με τις ομιλίες των συνέδρων όσο και με τις καντάδες από την παρέα των Κανταδόρων από τη Λειβαθώ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Καλογηρά.

Στο συνέδριο ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, ο Αντιδήμαρχος Ληξουρίου Γάλεμπ Ντιουάνι, ο Αντιδήμαρχος Ληξουρίου Έκτορας Αντωνάτος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου Αντώνης Παρίσης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Εικαστικό υλικό

18.00-18.20  Δώρα Μαρκάτου, Έργα τέχνης στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη – Μουσείο Ληξουρίου: οι πίνακες ζωγραφικής. Πρώτη προσέγγιση. 

18.20-18.40  Θωμαή Νιούκα, Τρεις προσωπογραφίες της Οικογένειας Τυπάλδων Ιακωβάτων: η θέση των έργων τέχνης και η συγκρότηση του νοήματος υπό το πρίσμα των ιστορικών συμφραζομένων στο χθες και το σήμερα.ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

18.40-19.00  Αικατερίνη Δελλαπόρτα, Οι θρησκευτικές εικόνες της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.   – ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΜΙΛΙΑ

19.00-19.20 Ευφροσύνη Τζανετάτου, Έργα μικροτεχνίας στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη. Η περίπτωση εννέα εκκλησιαστικών αντικειμένων.

ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ομιλία από τον Αθανάσιο Γλάρο, Η εξήγησις του κανόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χφ. 48 της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης: η μεταποιητική ενός υμνογραφικού μεταφράσματος.   Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-04-2024

19.20-19.50    Συζήτηση

19.50-20.15    Διάλειμμα

20.15-20.35  … Ώρα για καντάδες: Η Παρέα των Κανταδόρων από τη Λειβαθώ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Καλογηρά θα τραγουδήσει όμορφες καντάδες.

21.00              Δείπνο


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου

ΒΙΝΤΕΟ

Οι ομιλίες των συνέδρων

Παρέα Κανταδόρων από τη Λειβαθώ στο Επιστημονικό Συνέδριο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή στα άλμπουμς στο τέλος του άρθρου αυτού.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img