Με λαμπρότητα & κατάνυξη η Περιφορά των Επιταφίων στο Ληξούρι τη Μεγάλη Παρασκευή (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η Περιφορά των δύο Επιταφίων στο Ληξούρι Κεφαλονιάς με πλήθος πιστών, όπως πάντα, και με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Η πομπή ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Ληξουρίου με την περιφορά του Επιταφίου του Παντοκράτορα και στη συνέχεια ενσωματώθηκε και ο Επιτάφιος από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μηνιατών.

Με προπομπό τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου με πένθιμες μελωδίες, αλλά και με τη συνοδεία πολιτιστικών συλλόγων και σχολείων με ειδική φορεσιά, σε κλίμα κατάνυξης και σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι από τον κεντρικό δρόμο της αγοράς, η περιφορά των Επιταφίων κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου.

Μετά το τέλος, ήταν να μοιραστούν στον κόσμο φαναράκια από τον Δήμο Ληξουρίου για τις ψυχές των νεκρών. Όμως, όπως πληροφορηθήκαμε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς απαγόρευσε την καύση τους. Έτσι, μόνο αυτοί που είχαν εφοδιαστεί φαναράκια από διάφορα καταστήματα του νησιού, κατόρθωσαν να τα ανάψουν με δική τους ευθύνη και να φωτίσουν τον βραδινό ουρανό.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Πολλοί ήταν αυτοί που ενοχλήθηκαν και φάνηκαν απογοητευμένοι, καθώς ο Δήμος Ληξουρίου με δελτίο τύπου του ενημέρωνε το κοινό την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου ότι θα υπάρχουν φαναράκια. Την ίδια ημέρα μάλιστα απέστειλε δελτίο τύπου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις προϋποθέσεις που βάζει για την καύση τους. Όπως και να έχει ο κόσμος αρκέστηκε απλά να παρακολουθεί την προσπάθεια όσων είχαν φαναράκια και να φωτογραφίζουν τα φαναράκια των άλλων.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία!

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Βίντεο: Ματίνα Σπυράτου

ΒΙΝΤΕΟ (όπως μεταδόθηκε LIVE από τη σελίδα μας στο Facebook)

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περισσότερες θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή στο άλμπουμ στο τέλος του άρθρου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img