Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: “Ο Σύλλογος ΑΝΆΚΑΡΑ θέλει στήριξη και όχι εξόντωση”

spot_img

Ο Σύλλογος ΑΝΑΚΑΡΑ θέλει στήριξη και όχι εξόντωση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου χαιρετίζει την μεγάλη και δυναμική  συμμετοχή του λαού της Παλικής στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (23/4/2024), που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ανακαλέσει ο κ.Δήμαρχος  Γ.Κατσιβέλης το τελεσίγραφο που είχε στείλει στον πολιτιστικό σύλλογο ΑΝΑΚΑΡΑ, για να εγκαταλείψει χώρους όπου στεγάζονται σήμερα πολιτιστικές δράσεις του συλλόγου, προκειμένου  να τις χρησιμοποιήσει ως αποθήκες!

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε άμεσα στο Δημοτικό συμβούλιο το θέμα και μαζί με το λαό της Παλικής υπεράσπισε σθεναρά την συνέχιση της πλούσιας  δράσης και της προσφοράς του συλλόγου, που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει σημαντικά το πολιτιστικό γίγνεσθαι στο Δήμο μας. Στην συζήτηση αποκαλύφθηκε περίτρανα ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της Δ.Αρχής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) είναι η κορύφωση της εχθρικής στάσης που έχει επιδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι στην πλούσια και ποικιλόμορφη δράση του συγκεκριμένου συλλόγου. Μιας δράσης που, από ότι φαίνεται, αντί να επαινείται ενοχλεί, γιατί ξεπερνά τον απόλυτο έλεγχο και τα εσκαμμένα της ελάχιστης έως ανύπαρκτης δράσης της Δημοτικής Αρχής  στον πολιτισμό και την ερασιτεχνική δημιουργία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει κατ΄αρχάς ότι η ίδια η συζήτηση και το θέμα που έχει ανακύψει αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την εγκατάλειψη που έχουν επιφυλάξει στον πολιτισμό και στις αναγκαίες υποδομές του όλα τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές Αρχές, αλλά κυρίως  η σημερινή Δημοτική Αρχή, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει την ευθύνη για πάνω από μια δεκαετία τώρα. Θέατρο, Ιακωβάτειος, μνημειακή κληρονομιά, ερασιτεχνική δημιουργία  κ.α, είναι εγκαταλειμμένα στην μοίρα τους)

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Όσο αφορά το συγκεκριμένο γεγονός η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει ότι, επειδή μόνο η δυναμική παρέμβαση του λαού της Παλικής ήταν αυτή που ανάγκασε τη Δ.Αρχή να αναδιπλωθεί και όχι η συνειδητοποίησή της ότι είναι αδήριτη η ανάγκη να στηριχτεί ο σύλλογος ΑΝΑΚΑΡΑ με όλα τα μέσα για να δρα απρόσκοπτα, επειδή επίσης οι δηλώσεις του κ.Δημάρχου ότι επίκειται η χρήση του συγκεκριμένου χώρου ως εκθετηρίου των παλιών και κατεστραμμένων μηχανημάτων της πρώην ΒΕΣ(από το 1979 είναι εγκαταλειμμένα στο ύπαιθρο),αποδεικνύεται στην πράξη ότι η αναδίπλωση της Δ.Αρχής είναι παροδική και ουσιαστικά αποτελεί ελιγμό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της Παλικής να μην επιδείξει κανένα εφησυχασμό σε αυτόν τον ελιγμό της Δημοτικής Αρχής. Με το ίδιο αγωνιστικό σθένος να κάνει δική του  υπόθεση την στέγαση και την λειτουργία του συλλόγου ΑΝΑΚΑΡΑ, υπερασπίζοντας έναν από τους βασικούς πολιτιστικούς πνεύμονες στο Δήμο μας, που αγκαλιάζει όλες τις ηλικίες όλους τους συμπολίτες μας και που με πενιχρά μέσα, χωρίς την ουσιαστική στήριξη της Δημοτικής Αρχής  αλλά  με την συμβολή μελών, φίλων και όλων των συμπολιτών, παράγει πλούσια και πρωτόγνωρη πολιτιστική δράση.

Ο σύλλογος ΑΝΑΚΑΡΑ θέλει στήριξη και όχι εξόντωση.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • να αποδοθούν για χρήση στο σύλλογο ΑΝΑΚΑΡΑ  οι χώροι που στεγάζεται και παράγει σήμερα αλλά κ αύριο ερασιτεχνική-λαϊκή δημιουργία και πολιτισμό.
  • Να επισκευαστούν και να επενδυθούν οι συγκεκριμένοι χώροι με όλα τα απαραίτητα μέσα (θέρμανση, ψύξη, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, καθαριότητα κ.α.) για να λειτουργούν με ασφάλεια και απρόσκοπτα
  • Να ενισχυθεί οικονομικά ο Σύλλογος ΑΝΑΚΑΡΑ , όπως άλλωστε και όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου μας
  • Να γίνει συνολική μελέτη της ανάπλασης των κτιρίων του περιβάλλοντος χώρου της πρώην ΒΕΣ – ΤΕΙ.

Ληξούρι 25/4/2024                             Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img