Συγκίνησε η εκδήλωση της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης Ληξουρίου: Από το Χθες στο Σήμερα και το Αύριο (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 λίγο μετά τις 19:00 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης Ληξουρίου με θέμα “Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη από το Χθες στο Σήμερα και το Αύριο” στο Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Μαρία Καμινάρη. Ομιλητές ήταν ο Πέτρος Πετράτος, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου, και η Θεοδώρα Ζαφειράτου, Διευθύντρια της Ιακωβατείου, οι οποίοι μίλησαν για την κατάσταση της Βιβλιοθήκης μετά τους σεισμούς του 2014 και την εγκατάλειψή της 10 χρόνια μετά αναφέροντας ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν στηρίζει στην ουσία, όπως θα έπρεπε την ίδια την Βιβλιοθήκη.

Επιπλέον, επεσήμαναν τις δράσεις της Ιακωβατείου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για την αναγκαστική μετακόμιση στο νέο κτίριο (στο Μουσείο Ληξουρίου), που δόθηκε από τον Δήμο Ληξουρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Πέτρος Πετράτος μάλιστα συγκινήθηκε ιδιαίτερα κατά την προβολή του βίντεο από το “ταξίδι” των τριών τελευταίων βιβλίων μέσα από μία τεράστια γέφυρα μαθητών σχολείων από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη έως το Μουσείο Ληξουρίου (5 χρόνια πριν), μεταδίδοντας και στο πλήθος την ίδια συγκίνηση.

Τέλος, ανέφεραν και τις μελλοντικές τους ενέργειες και δράσεις, ξεχωρίζοντας κυρίως την ψηφιοποίηση και την επιδιόρθωση παλιών και κατεστραμμένων βιβλίων με στόχο τη διάσωση αξιόλογων βιβλίων και της πολιτισμικής περιουσίας της Ιακωβατείου.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ανάμεσα στο πλήθος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλονιάς κ. Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σωτήρης Κουρής (ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει με το ποσό των 15.000 ευρώ ως Περιφερειακή Ενότητα το όνειρο της Ιακωβατείου για την επιδιόρθωση των παλιών βιβλίων, ενώ με 30.000 ευρώ αν μπορέσουν να δημιουργήσουν και ένα δημόσιο ΙΕΚ για να μαθαίνουν οι νέοι την τέχνη αυτή), ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, ο πρώην Δήμαρχος Ληξουρίου Γεράσιμος Θεοτοκάτος, η Υποδιευθύντρια του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου Ζωή Μοσχονά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αίσθηση μας έκανε ότι κανένας εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ληξουρίου δεν παρεβρέθηκε στην εκδήλωση ούτε κάποιος Αντιδήμαρχος ούτε καν κάποιος από τους Δημοτικούς Συμβούλους, με μεγαλύτερη την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που στην ουσία εκπροσωπεί και τον ίδιο τον Δήμο Ληξουρίου και τους κατοίκους του.

Ευχόμαστε η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη να καταφέρει σύντομα να επιστρέψει στο “πατρικό της σπίτι”, έτσι ώστε να μπορέσει να αναδείξει ξανά την πολιτισμική της αξία στην πόλη του Ληξουρίου! Ευχόμαστε οι πολιτικοί “άρχοντες” και τα αρμόδια Υπουργεία να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια της Βιβλιοθήκης και να σταματήσουν να αδιαφορούν!!! Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ακόμη;;;

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου

ΒΙΝΤΕΟ (όπως μεταδόθηκε live από τη σελίδα μας στο Facebook και ανέβηκε αργότερα και στο κανάλι μας στο Youtube)

Στο Facebook θα το βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/kefalonialife/videos/2194205794265843

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img