Εκδηλώσεις για τα έθιμα του Ληξουριού κατά τη περίοδο του Πάσχα (εικόνες)

spot_img

Την Τετάρτη 25/04 και την Πέμπτη 26/04, το Σωματείο για τη διάσωση της Πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Ληξουρίου «Ο Πάλιος» σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς αλλά και κατοίκους του Ληξουρίου, διοργάνωσε εκδηλώσεις στο χώρο της Δημοτικής  βιβλιοθήκης «Πετρίτσειος-Δαμοδός» με σκοπό την ενημέρωση μαθητών των Δημοτικών Σχολείων γύρω από τα ήθη και τα έθιμα του Ληξουρίου κατά τη περίοδο του Πάσχα.

Φτιάξαμε «Βάγια», φτιάξαμε το «Λάζαρο», μάθαμε να λέμε τα Ληξουριώτικα κάλαντα του  «Λαζάρου», βάψαμε αυγά, είδαμε τα «κουκκαλιστήρια», μάθαμε τα «Πάθη» και αναπτύξαμε συμβολισμούς του Πάσχα και της Ανάστασης στο χθες και το σήμερα .

Ως σωματείο «Ο Πάλιος», θεωρούμε πολύ σημαντικό να μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Αυτά είναι που στη διαδρομή της ιστορίας, μας δίνουν ταυτότητα και εν τέλει υπόσταση ως Ληξουρώτες-Παλληκισιάνοι.

 Εκφράζουμε τα θερμά μας ευχαριστήρια στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, τις Κυρίες Αγγελική Αναλυτή, Ρούλα Μουρελάτου και Τέτη Μεσσάρη καθώς και στο προσωπικό της βιβλιοθήκης για τη συμβολή τους και τη πολύτιμη βοήθεια τους στις εκδηλώσεις μας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Με εκτίμηση,

Γρηγορόπουλος Κυρ. Ανδρέας  

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img