Όλοι οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ληξουρίου για την Παλική & τα χωριά

spot_img

Χθες Πέμπτη 7/9/2023 σε μια μαζικότατη συγκέντρωση στην πλατεία απέναντι από τον Παντοκράτορα στο Ληξούρι, πραγματοποιήθηκαν η παρουσίαση του πλήρους ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, του μεγαλύτερου αριθμητικά από όλες τις παρατάξεις με 108 υποψηφίους, καθώς και τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Ληξουρίου.

Το άνοιγμα στην εκδήλωση με σύντομο χαιρετισμό έκανε ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Σπύρος Φαρακλός, όπου κάλεσε σε υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρειες, για να βγουν περισσότεροι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Σημείωσε ιδιαίτερα ότι οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν δεσμεύονται από επιχειρηματικά συμφέροντα και μπορούν να είναι η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση και αντίσταση απέναντι στην κυβέρνηση, στην κυβερνητική Περιφερειακή Αρχή Κράτσα, τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, και άλλων δήθεν ανεξάρτητων, πλήρως εξαρτημένων με την κυρίαρχη πολιτική, που όλοι μαζί είναι συνυπεύθυνοι για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ληξουρίου Δημήτρης Μαντζουράτος στην ομιλία του ανέφερε:

«Αγαπητοί συναγωνιστές αγαπητοί συμπολίτες

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να δώσουμε το εναρκτήριο λάκτισμα στον αγώνα για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη με την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι μπορεί να γίνει αλλαγή συσχετισμών και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια να ενισχυθούν αποφασιστικά.

Πρέπει να είναι ψηφοδέλτια νίκης πρώτα -πρώτα γιατί είναι αδήριτη η ανάγκη να στηριχτεί το επόμενο διάστημα ο Λαός μας απέναντι στις αντιδραστικές κατευθύνσεις αυτού του εχθρικού, αντιλαϊκού κράτους που τον αφήνει απροστάτευτο σε κάθε φυσικό φαινόμενο, αλλά και στο ξεχαρβάλωμα κάθε δημόσιας κοινωνικής και λαϊκής ανάγκης όπως π.χ. στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό κ.α., γιατί ακριβώς στην πολιτική του αυτές οι ανάγκες δεν χωράνε.

Στο Δήμο Ληξουρίου είναι εδραιωμένη σήμερα η πεποίθηση στον λαό, ότι μόνο το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελεί το πραγματικό, μαχητικό, αντίπαλο δέος στην πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής Κατσιβέλη που αποτελεί όπως και η ίδια ομολογεί τον πιο φερέγγυο κρίκο και χειροκροτητή της  κυβέρνησης.

Όλες οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές σε αγαστή συνεργασία «έθαψαν» στην κυριολεξία όλο το προηγούμενο διάστημα το σύνολο των λαϊκών αναγκών στον Δήμο μας, αφού 10 χρόνια τώρα,

  • Εγκατέλειψαν κατεστραμμένες όλες σχεδόν τις δημόσιες υποδομές της, καθώς και τις εργατικές κατοικίες ,
  • Ξεχαρβάλωσαν το Μαντζαβινάτειο και όλες τις δομές υγείας στο νομό, που λειτουργούν πλέον με την φιλοτιμία και την εντατικοποίηση του εναπομείναντος προσωπικού του,
  • Άφησαν αθωράκιστο τον Δήμο απέναντι στις πυρκαγιές τις πλημμύρες τους σεισμούς, με τσακισμένο το οδικό δίκτυο,
  • Εγκατέλειψαν στην μοίρα τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους, ψαράδες, τους μικρούς καταλυματίες, την νεολαία,
  • Έκλεισαν κάθε προοπτική ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και της μουσικής εκπαίδευσης,
  • Άφησαν στην φιλοτιμία του λαού μας και των ανθρώπων του πολιτισμού την πολιτιστική δημιουργία,
  • Μετέτρεψαν το δικαίωμα στον αθλητισμό  σε προνόμιο για λίγους μετατρέποντάς τον σε αθλητισμό πολλών καθημένων και λίγων αθλουμένων,
  • Εγκατέλειψαν τα χωριά και τους κατοίκους τους στην μοίρα τους  χωρίς ιατρική περίθαλψη, δημοτική συγκοινωνία, πολιτιστική ζωή,
  • Έκαναν  το νερό πανάκριβο προϊόν και μάλιστα υποβαθμισμένο, τα σκουπίδια εστία μόλυνσης και πανάκριβης διαχείρισης και ο κατάλογος δεν τελειώνει…

Εκτός όμως από την Δημοτική Αρχή Κατσιβέλη που κλείνει τώρα πάνω από μια δεκαετία θητεία, ευθύνες έχει και η συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» που σήμερα είτε συσπειρώθηκε σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, είτε μετακόμισε στο ψηφοδέλτιο της Δ.Αρχής, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν έχουν στην ουσία πολιτικές διαφορές.

Στο όνομα του “ρεαλισμού”, ψήφισαν με την Δ.Αρχή  αυτήν την μιζέρια που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια, αποδέχονται τα βασικά της πολιτικής που μας έχει φέρει ως εδώ σήμερα. Η ταύτισή τους και η σιωπή τους π.χ. στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους που σήμερα ακουμπά το 60% και πλέον, η στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των μικρών επαγγελματιών που έχει την κοινή τους υπογραφή, η σιωπή τους στη συνεχή υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου είναι αποκαλυπτικά.  Η άθλια, επίσης, κατάσταση στα οικονομικά των σχολικών μονάδων στις σχολικές μεταφορές και όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα, δεν τους απασχολεί όπως έδειξε η μηδενική σχεδόν ενασχόληση και δράση τους στο Δ.Σ.

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητοί συναγωνιστές,

Οι δημοτικές εκλογές είναι μια ενιαία πολιτική μάχη που θα δώσουμε μαζί με τον λαό της Παλικής για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!. Άλλωστε έχουμε αποδείξει και παλαιότερα πως και πόσο μπορούμε ως Δ.Αρχή με Δήμαρχο το Γ.ΦΙΛΙΠΠΆΤΟ, που ακόμα και σήμερα πολλοί αναπολούν αυτήν την περίοδο.

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητοί συναγωνιστές

Θα διεκδικήσουμε όλες ανεξαιρέτως τις λαϊκές ανάγκες, έχοντας στο πλάι μας το λαό της Παλικής γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά. Γιατί η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην ενότητα και στην συμμετοχή των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, αγροτών και νεολαίας.

Σήμερα παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής συσπείρωσης που το επόμενο διάστημα θα δώσει την μάχη.

Ένα ψηφοδέλτιο με πρωτοπόρους αγωνιστές, εκλεγμένους στα Εργατικά συνδικάτα της Κεφαλονιάς, στον αγροτικό σύλλογο, στους μαζικούς λαϊκούς φορείς του κινήματος, στους συλλόγους γονέων αλλά και με πολλούς που δεν αντέχουν την σημερινή αθλιότητα και θέλουν να παλέψουν για την ανατροπή της.

Στο ψηφοδέλτιό μας περισσεύει η αξιοπρέπεια και η διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, μακριά από συναλλαγές ανοιχτές ή κρυφές πολιτικές και προσωπικές.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε στις 8 Οκτώβρη να το στηρίξετε ώστε να αναδειχθεί η Λαϊκή Συσπείρωση δημοτική αρχή και να επιστρέψει η ελπίδα και το χαμόγελο στο λαό της Παλικής».

ΛΗΞΟΥΡΙ 8/9/2023                               Η Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου

Ο υποψ. Δήμαρχος Ληξουρίου Δημ. Μαντζουράτος

Ο υποψ. Περιφ. Σύμβουλος Σπ. Φαρακλός

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img