Μικροί & μεγάλοι χορευτές ενώθηκαν και χόρεψαν όλοι μαζί στο Ληξούρι Κεφαλονιάς (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Σήμερα Κυριακή 30/04/2023 στις 11:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Χορέψετε, χορέψετε” με χορούς στην Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Παρόλο που άρχισε να βρέχει προς το τέλος των χορών, οι χορευτές δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν με το ίδιο κέφι!

Συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι “ΑΕΤΟΣ” Καμιναράτων, “ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ” Κεφαλονιάς & Ιθάκης, “Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ” Μαντζαβινάτων-Βουνίου και “ΧΩΡΟΠΟΥΛΑ” Ληξουρίου, καθώς και η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «Υπερίων» σε συνεργασία με την Σχολή Χορού Livieratou Danceschool. Μικροί και μεγάλοι χορευτές χόρεψαν ταυτόχρονα όλοι μαζί ανά ομάδες, ενώ στο τέλος ενώθηκαν σε κοινό κύκλο για το τελευταίο τους χορό.

Στις 29 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Η ημέρα που επιλέχθηκε από την UNESCO προκειμένου να γιορτάζεται κάθε χρόνο ο χορός δεν είναι τυχαία, αφού η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ. Ο Ζαν-Ζορζ Νοβέρ  ήταν ο δημιουργός του σύγχρονου μπαλέτου.

Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη του χορού πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Ματίνα Σπυράτου

ΒΙΝΤΕΟ (όπως προβλήθηκαν live από τη σελίδα μας στο Facebook)

https://fb.watch/kediaCHvPK/

https://fb.watch/kedkNQl5NJ/ – Ο τελευταίος ομαδικός χορός

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περισσότερες θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή σε άλμπουμς στο τέλος αυτού του άρθρου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται