Με μεγαλοπρέπεια ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Παναγίας Κεχριωνιώτισσας στο Ληξούρι (εικόνες – βίντεο)

spot_img

Με μεγαλοπρέπεια και με μεγάλη προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Παναγίας της Κεχριωνιώτισσας στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, όπως κάθε χρόνο, τιμώντας την προστάτιδα και μητέρα όλων Παναγία Κεχριωνιώτισσα.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Κεχριώνος είναι ιστορικό μοναστήρι γνωστό τουλάχιστον από τον 17ο αιώνα. Την Κεχριωνιώτισσα αγαπούν, σέβονται και τιμούν όλοι οι κάτοικοι της Παλικής, οι οποίοι βρίσκουν ελπίδα και καταφύγιο στην θαυματουργή της εικόνα.

Από νωρίς χτες το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Ναού ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει για να προσκυνήσει την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Κεχριωνιώτισσας. Δυστυχώς, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ο ιστορικός Ναός του Κεχριώνα βρίσκεται ακόμα βαθιά πληγωμένος από τους σεισμούς του 2014 και δεν έχει επισκευαστεί ακόμη. Έτσι από τότε έως και τώρα ο εσπερινός και η πρωινή Θεία Λειτουργία γίνονται μόνο στον αύλειο χώρο του. Παρόλα αυτά ήταν όλα έτοιμα χτες και με το σεβασμό που απαιτούσε η ημέρα από την Οικογένεια Ζακυνθινού.

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή στο άλμπουμ στο τέλος του άρθρου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img