Με Χωροπούλα, Γυναικεία Χορωδία Αργοστολίου, Θεατρικό δρώμενο & ομιλίες τα Ιακωβάτεια 2023 στο Ληξούρι (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Την Πέμπτη 03/08 ξεκίνησαν και την Παρασκευή 04/08 ολοκληρώθηκαν τα Ιακωβάτεια 2023 στο Μουσείο Ληξουρίου από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου με θέμα “Οι Σεισμοί: Το νησί και οι κάτοικοί του” για τα 70 χρόνια από τους σεισμούς του 1953.

Την πρώτη ημέρα τα Ιακωβάτεια ξεκίνησαν με δύο ομιλίες, μία από τη φιλόλογο και ερευνήτρια Δέσποινα Βλάσση με θέμα “Αν ήθελε κρατήση για ένα μομέντο ακόμα, δεν έμενε τίποτα – Οι καταστροφικές συνέπειες των σεισμών στην Παλική τον 18ο αιώνα και η συνδρομή της Βενετίας” και η άλλη από τον Γεράσιμο Γαλανό, εκπαιδευτικό και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ληξουρίου, με θέμα “Αντικρίζοντας ένα πληγωμένο κτίριο: Ιακωβάτειος 2014”. Στο τέλος της πρώτης ημέρας χόρεψε και ο Σύλλογος Χωροπούλα.

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με την παρουσίαση του βιβλίου της Καίης Τσιτσέλη «Ο Θάνατος μιας πόλης» από τη Φοίβη Ρίζου, φιλόλογο και διδάκτωρ Εκπαίδευσης. Συνεχίστηκε με θεατρικό δρώμενο από τη Σοφία Δελλαπόρτα, σκηνοθέτιδα, και την Κορίνα Κατσούρη, ηθοποιό, σε διασκευή του βιβλίου της Καίης Τσιτσέλη «Ο Θάνατος μιας πόλης». Ενδιάμεσα ο συνθέτης Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος με δική του μελοποίηση ερμήνευεσε το ποίημα του Νικηφόρου Βρετάκου «12 Αυγούστου 1953», ενώ στο τέλος της βραδιάς με τραγούδια από τη Γυναικεία Χορωδία του Δήμου Αργοστολίου υπό τη Διεύθυνση της μαέστρου Σταυρούλας Πολλάτου και την Ευαγγελία Φραγκιά στο πιάνο. Να τονίσουμε ότι το τραγούδι “Κεφαλονιά, Πατρίδα μου” έχει δημιουργό τον Πέτρο Πετράτο, Πρόεδρο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

Την παρουσίαση έκανε Μαρία Καμινάρη και τις αρχικές προσφωνήσεις έκανε ο Πέτρος Πετράτος.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Φωτογραφίες – Βίντεο: Ματίνα Σπυράτου

ΒΙΝΤΕΟ

1η Ημέρα

Μέρος 1ο με τη Δέσποινα Βλάσση

Μέρος 2ο με τον Γεράσιμο Γαλανό

Μέρος 3ο – Χοροί από τον Σύλλογο Χωροπούλα


2η Ημέρα


ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περισσότερες θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή στα άλμπουμς στο τέλος του άρθρου.

1η Ημέρα


2η Ημέρα

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img