Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2023 από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου

spot_img

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2023.

ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΚΑΙ ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ

          Και φέτος η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη, μαζί με άλλες 150 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες, συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023,που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού).

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

          Το θέμα της φετινής Εκστρατείας είναι «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ».

          Συγκεκριμένα, το 2023 έχει ανακηρυχτεί ως Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη. Για τους εκπαιδευτικούς, όμως, και τους μαθητές οι συγγραφείς Άλκη Ζέη (1923-2020) και Ζωρζ Σαρή (1923-2012) είναι αχώριστες. Δύο παράλληλες ζωές, δύο παράλληλες πορείες, μια σχέση ζωής, όπως αυτή καταγράφεται σε δεκάδες βιβλία – βιβλία που αποτελούν ακριβό θησαυρό για τη Βιβλιοθήκη μας και θα αναδειχτούν μέσα από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

          Τη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ»

θα την ξεκινήσουμε τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου το απόγευμα και θα την ολοκληρώσουμε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Οι δραστηριότητες θα συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων και θα βασίζονται σε θέματα, όπως οι συναντήσεις των ανθρώπων, τα ταξίδια, η ιστορία κ.ά., ενώ θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Ληξουρίου αλλά και σε άλλους χώρους.

           Έτσι λοιπόν, φέτος το καλοκαίρι οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τα βιβλία δύο αγαπημένων συγγραφέων, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή, και μέσα από αυτά θα απολαύσουν την αφηγηματική τους ικανότητα, θα γνωρίσουν τις ιδέες τους και θα ταξιδέψουν στον κόσμο της φιλίας, της συνεργατικότητας, της κατανόησης και της αλληλεγγύης.              

          Στο μεταξύ, προκειμένου να καταρτιστεί το αναλυτικό πρόγραμμα με τα ονόματα των εμψυχωτών και τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, καλούμε τους φίλους/τις φίλες και τους εθελοντές/τις εθελόντριες της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Βιβλιοθήκης και να δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη 7 Ιουνίου τη συμμετοχή τους: υπεύθυνη Βάσω Μαθιουδάκη, από Τρίτη μέχρι και Σάββατο, 9 π.μ. – 2 μ.μ.

                                                                       ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                   ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img