Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη: Η εκδήλωση για τον Κων. Τυπάλδο Ιακωβάτο, το νέο βιβλιακό υλικό & η διαδικτυακή ομιλία

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

●  Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΥΠΑΛΔΟ ΙΑΚΩΒΑΤΟ

Πλήθος συμπολιτών μας παρακολούθησε την εσπερίδα (17 Ιουνίου) την αφιερωμένη   στην προσωπικότητα και προσφορά του ληξουριώτικης καταγωγής μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Κωνσταντίνου Τυπάλδου Ιακωβάτου, πρώτου διευθυντή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία συμπληρώθηκε την επόμενη μέρα (18 Ιουνίου) με την τέλεση μνημοσύνου στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Κωνσταντίνου. Ευχαριστούμε τους ομιλητές κ. Δημήτριο Μεταλληνό και π. Μελέτιο Στεφανάτο, εκπρόσωπο της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, καθώς και την Παιδική και Ανδρική Χορωδία του Δήμου Ληξουρίου και το μαέστρο τους κ. Άγγελο Μουρελάτο. Γόνιμη υπήρξε η συνεργασία με τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας και το Δήμο Ληξουρίου.

●  ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΤΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

           Τούτες τις μέρες εμπλουτίστηκε με νέο βιβλιακό υλικό η Βιβλιοθήκη μας. Ο κύριος Μάκης και η κυρία Αγγελική Κουρή πήραν την πρωτοβουλία να προσφέρουν στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη δώδεκα (12) αξιόλογα βιβλία του 19ου και των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα, που είχαν στη βιβλιοθήκη τους,  όπως  Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς του Ανδρέα Λασκαράτου, Ήθη, έθιμα και δοξασίες του Ανδρέα Λασκαράτου, Περί γενέσεως του ανθρώπου του Ιωάννη Σκαλτσούνη, Φωτογραφίες (ποιήματα) του Ανδρέα Καλογηρά, Αι σωματικαί ασκήσεις του Δημητρίου Μεταξά κ.ά.

          Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μάκη και την κ. Αγγελική Κουρή γι’ αυτήν τους την προσφορά. Τέτοιες πρωτοβουλίες και τέτοιες δωρεές τιμούν τους δωρητές αλλά και περιποιούν τιμή στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη.  

●  ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ

          Η Κινητή Μονάδα Ιονίων Νήσων του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ θα πραγματοποιήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Πού πετούν τα παιδιά» στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου, την Παρασκευή, 23 Ιουνίου, 8.30 μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη.

          Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Χρ. Ζέρβα. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο φαινόμενο της εξάρτησης. Παρουσιάζει τις διαφορετικές απόψεις και μεθόδους απεξάρτησης στη χώρα μας από το

Μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα. Είναι ένα ντοκιμαντέρ προβληματισμού και αναστοχασμού.

          Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

●  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

           Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, η Ιακωβάτειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη – Μουσείο Ληξουρίου και το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης διοργανώνουν την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ., διαδικτυακή ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Κεφαλονίτες γιατροί στο Α΄ Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο του 1901». Θα μιλήσει ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής και συγγραφέας  Γεράσιμος Ρηγάτος.

         Θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει η Διευθύντρια της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης Δώρα Ζαφειράτου.

         Για να είναι δυνατή η παρακολούθηση της ομιλίας-συζήτησης, θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος είτε να «πατήσει» το σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/83635494673?pwd=RHdDUTdlSmlyK0FDV2tvNnJ0L0FjUT09

είτε να συνδεθεί στο Zoom με τα στοιχεία:

Meeting ID: 836 3549 4673

Passcode: 982366

●   ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

          Σε συνεργασία με τη Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου συνδιοργανώνουμε εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου στις 30 Ιουνίου 2023, 8.30 μ.μ., αφιερωμένη στο Κεφαλονίτικο Τραγούδι, με ομιλίες και πολλή-πολλή μουσική και πολύ-πολύ τραγούδι.

         Τις επόμενες μέρες θα γνωστοποιηθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

                                                                      ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                   ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img