Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη: Η διαδικτυακή ομιλία & οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού 2023

spot_img

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

          Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, η Ιακωβάτειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη – Μουσείο Ληξουρίου και το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης διοργανώνουν την Τρίτη, 25 Ιουλίου, 7.30 μ.μ., διαδικτυακή ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Η συλλογή τραγουδιών των αδελφών Τυπάλδου Ιακωβάτου και ο Ωδικός Όμιλος Ληξουρίου». Θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός, αντιδήμαρχος Ληξουρίου Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός.

           Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για τον τρόπο παρακολούθησης της διαδικτυακής ομιλίας και για τη διαδικασία συμμετοχής στη συζήτηση, που θα ακολουθήσει.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

►Δύο βραδιές τιμητικές για αντίστοιχα πρόσωπα της Παλικής:

Παρασκευή, 28 Ιουλίου, 9.00 μ.μ.: θα τιμήσουμε τον αρχαιολόγο, επίτιμο έφορο Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Βασίλη Αραβαντινό από τους Σουλάρους της Κατωγής, για τον οποίο θα μιλήσουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ.κ. Γεωργία Κουρτέση-Φιλιππάκη, Νίκος Παπαζαρκάδας και Ιωάννης Φάππας.

Δευτέρα, 31 Ιουλίου, 9.00 μ.μ.: θα τιμήσουμε την ιστορικό της Τέχνης, τ. αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δώρα Μαρκάτου από τα Βλιχάτα της Ανωγής, για την οποία θα μιλήσουν η πανεπιστημιακός κ. Ευθυμία Μαυρομιχάλη και οι ιστορικοί της Τέχνης κ.κ. Διονυσία Γιακουμή και Ευφροσύνη Φιωτάκη.                                 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Ιακωβάτεια 2023: Αφιέρωμα στους σεισμούς – 3 και 4 Αυγούστου, 9.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου – με ομιλίες, προβολές, χορευτικά, μουσικά και θεατρικά δρώμενα. Θα υπάρξει αναλυτικό πρόγραμμα.

Παρουσίαση του βιβλίου «Κομμένες γλώσσες» (εκδόσεις ΚΨΜ) του Παναγιώτη Κολέλη από τις φιλολόγους Φοίβη Ρίζου και Νίκη Μαζαράκη και με παρόντα τον συγγραφέα, στις 13 Αυγούστου, 9.00 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου.

                                                                      ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                   ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img