Γιατί να ψηφίσω ή να μην ψηφίσω αυτόν που με καθοδηγούν να ψηφίσω στο Ληξούρι – Απαντάμε στα ερωτήματά σας

spot_img

Μας ρωτάτε και μας ξαναρωτάτε ποιος θα βγει νέος Δήμαρχος Ληξουρίου. Τι ακούμε και τι βλέπουμε. Ποιος είχε περισσότερο κόσμο στην κεντρική προεκλογική του ομιλία και τόσα άλλα. Κάποιοι το καταλαβαίνουμε ότι αγχώνεστε για το μέλλον του Δήμου Ληξουρίου ή για το αν θα κερδίσει ο συνδυασμός σας ή ο αγαπημένος σας.

Λοιπόν θα σας πούμε τα παρακάτω που γνωρίζουμε και δεν θα προσπαθήσουμε τελευταία στιγμή να σας καθοδηγήσουμε ως προς την τελική επιλογή σας για Δήμαρχο.

Αρχικά, ΠΡΕΠΕΙ να πάτε να ψηφίσετε όλοι και να μην αφήσετε να αποφασίσουν λίγοι ή ελάχιστα καλύτεροι ή χειρότεροι από εσάς… για εσάς. Είτε ψηφίσετε το νικητή είτε το χαμένο της πρώτης Κυριακής, η ψήφος σας έχει πραγματική αξία και θα συντελέσει στο τελικό αποτέλεσμα ή θα δώσει ένα μήνυμα.

Ας πάρουμε τώρα τους υποψηφίους με τη σειρά για να σας τους θυμίσουμε και λίγο…

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Έχουμε τον τωρινό Δήμαρχο Ληξουρίου τον Γιώργο Κατσιβέλη, τον Δημήτρη Μεσσάρη και τον Δημήτρη Μαντζουράτο (με τυχαία σειρά). Ο καθένας τους έχει τα δικά του προσόντα και διάθεση τουλάχιστον, όπως αναφέρουν να προσφέρουν τα πάντα για τον τόπο τους. Φυσικά όλοι οι υποψήφιοι το ίδιο δε θα έλεγαν για να τους ψηφίσετε; Ναι! Οπότε πως γίνεται να επιλέξετε εύκολα με βάση τα λόγια τους μόνο ή την κεντρική τους ομιλία;;; Θα πρέπει να δείτε κυρίως τι άνθρωποι είναι, ποιοι τους υποστηρίζουν, το ψηφοδέλτιο και τους υποψηφίους τους, την οικογένειά τους, τι έχουν προσφέρει (αν έχουν προσφέρει) στην κοινωνία και όχι στην πολιτική τόσο (άλλωστε από πολιτικούς έχουμε χορτάσει), αν έχουν τυχόν σκάνδαλα, αν υπακούουν σε ηθικούς νόμους και κανόνες, τη συμπεριφορά τους απέναντι σε ανθρώπους, ζώα και καταστάσεις, τη συμνότητά τους, αν σέβονται το περιβάλλον, την ευαισθησία τους και τόσα άλλα σημαντικά ίσως για εσάς…

Κάποιοι μας είπαν με ύφος “εγώ θα ψηφίσω με βάση αυτόν που θα μου δώσει…” και αναρωτηθήκαμε τι εννοούσαν ακριβώς. Εννοούσαν χρήματα; Δουλειά μήπως; Περισσότερα στην κοινωνία (προσφορά); Σίγουρη “καρέκλα” στο Δήμο Ληξουρίου αν εκλεγούν ή ξαναεκλεγούν; Δήμαρχο θέλετε τελικά ή εργοδότη;

– Αν θέλετε το Ληξούρι να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο την υπάρχουσα πορεία του (καλή ή κακή εσείς θα το κρίνετε), τότε ψηφίστε Γιώργο Κατσιβέλη και τους ίδιους Δημοτικούς Συμβούλους του, που συνέβαλαν σε αυτήν την πορεία.

– Αν θέλετε αλλαγή ή απλά κάτι νέο, έχετε δύο επιλογές… Ψηφίστε Δημήτρη Μαντζουράτο ή Δημήτρη Μεσσάρη. Στην ουσία όποιος σας εκφράζει καλύτερα ή είναι πιο προσιτός σε εσάς και μόνο.

– Αν θεωρείτε ότι ο Γιώργος Κατσιβέλης ήταν πολύ καλός και είδατε όλα όσα θέλατε από αυτόν και ότι στην ουσία έφταιγαν μόνο οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι για τυχόν λάθη, μπορείτε να τον ψηφίσετε, αλλά με εντελώς άλλους Δημοτικούς Συμβούλους (δικούς του ή άλλων παρατάξεων).

– Αν η ζωή στο Ληξούρι θεωρείτε πως έχει γίνει δυσβάσταχτη και δεν φταίνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου, αλλά ο ίδιος ο Δήμαρχος, τότε έχετε δύο μόνο επιλογές, Δημήτρη Μαντζουράτο ή Δημήτρη Μεσσάρη. Όποιος σας εκφράζει καλύτερα.

– Αν είστε δυσαρεστημένοι και με τους τρεις, τότε η ψήφος σας θα πρέπει να είναι με βάση αυτόν που ανέχεστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Όχι ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ.

Τώρα θα σας απαντήσουμε στο μεγαλύτερο ερώτημά σας, που μας κάνει και εντύπωση. Ποιος είχε τον περισσότερο κόσμο στην κεντρική προεκλογική ομιλία του. Σίγουρα δεν θα πρέπει να πιστέψετε τα γνωστά ψέμματα των πολιτικών και των συμβούλων τους. Ας πούμε για παράδειγμα το “κατάμεστη πλατεία”. Πως γίνεται να είναι κατάμεστη και να είναι η μισή πλατεία εντελώς άδεια και μεγάλο μέρος της άλλης μισής άδεια ή με τραπέζια καταστημάτων, ή αραιές καρέκλες ή διαδρόμους ανάμεσα και τεράστιες εξέδρες για τον ομιλητή; Ή υπερβολικές εκφράσεις του τύπου “Σεισμός στο Ληξούρι”, “Κοσμοσυρροή” όσο και αν είχε κάποιος πολύ κόσμο.

Ας ηρεμήσουμε και ας σκεφτούμε λογικά. Δεν έχει τόσο κόσμο το Ληξούρι και οι περισσότεροι πολίτες δεν κατεβαίνουν καν στις συγκεντρώσεις για ευνόητους λόγους. Άρα, έχει νόημα να μετράμε κεφαλάκια ατόμων ή να λέμε εντυπωσιακές εκφράσεις για να πείσουμε τον πιθανό ψηφοφόρο; Ό,τι και καλά ο ψηφοφόρος θα ψηφίσει με βάση πόσο κόσμο μάζεψαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι; Και γιατί εσείς που δεν ξέρετε τι θα ψηφίσετε τελευταία στιγμή, θα ψηφίσετε με βάση τον κόσμο που πήγε στις εκάστοτε συγκεντρώσεις; Θα μας πείτε, δείχνει μία τάση… Ασφαλώς θα σας απαντήσουμε.

Αλλά για να σας απαντήσουμε και να σας φύγει η απορία, επειδή ήμασταν και είδαμε… Ξεκάθαρα ο Δημήτρης Μεσσάρης είχε παραπάνω κόσμο από όλους, όπως και ο Δημήτρης Μαντζουράτος που είχε πολύ κόσμο συγκριτικά με άλλες φορές, ενώ και ο Γιώργος Κατσιβέλης παρόλο που είναι Δήμαρχος είχε κόσμο, αλλά όχι τόσο όσο περίμεναν όλοι. Αυτό το έβλεπες καλύτερα κοιτώντας από μακριά και παρατηρώντας την χωροταξία της εκάστοτε συγκέντρωσης.

Εμείς θα προτείναμε να κρίνετε με βάση τις ομιλίες με τις προτάσεις τους ή όπου δεν υπάρχει να δείτε τις φωτογραφίες και να δείτε για αρχή εκφράσεις και συμπεριφορές υποψηφίων. Κρυμμένες αλήθειες πίσω από τις φωτογραφίες, όπως εμείς βλέπουμε. Την αμεσότητά τους με τον απλό πολίτη, τη λάμψη τους ή μη… Εμείς είδαμε τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες στις τρεις συγκεντρώσεις, τον πάντα σοβαρό και δυναμικό, τον ειλικρινή-προσιτό και λαμπερό, και τον παραδόξως απόμακρο αλλά δυνατό…

Άλλο ένα ερώτημα θα σας απαντήσουμε. Αν θα έχουμε Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή, όπως χαρακτηριστικά κάποιος υποψήφιος υποστηρίζει για ευνόητους λόγους. Λυπούμαστε, αλλά από την πρώτη Κυριακή δεν γίνεται να έχουμε κανέναν Δήμαρχο, αλλά ούτε και Περιφερειάρχη, γιατί πολύ απλά τα νούμερα δεν βγαίνουν. Ειδικά αν κοιτάξουμε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών πριν 4 χρόνια. Θεωρούμε ότι λίγο πολύ θα πάνε πολύ κοντά και οι τρεις υποψήφιοι και θα υπάρξει εκλογική μάχη στο Ληξούρι. Φυσικά όλα μπορούν να γίνουν ανάλογα τις καταστάσεις.

Αυτό που γνωρίζουμε επίσης με βεβαιότητα είναι ότι θα φαγωθούν οι υποψήφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μεταξύ τους ακόμη και του ίδιου συνδυασμού αμέσως μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής. Θα αναρωτηθείτε “μα γιατί αφού είναι τόσο αγαπημένοι ΤΩΡΑ…”. Γιατί πολύ απλά θα μείνει μεγάλος αριθμός υποψηφίων εκτός, που ήθελαν και αυτοί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο ή ως Αντιδήμαρχοι. Και μετά όλοι γνωρίζουμε τι κάνουν οι δυσαρεστημένοι… Ψηφίζουν άλλες παρατάξεις στον δεύτερο γύρο! Έχει ξαναγίνει…

Ήδη ακούμε καταγγελίες πολιτών για σημαδεμένα ψηφοδέλτια και υποχρεωτικές μονοσταυρίες… Είναι γιατί είναι όλοι τους μια μεγάλη αγαπημένη παρέα… Να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν και υποψήφιοι που λειτουργούν με σεμνότητα και σχεδόν αθόρυβα, άλλοι υπόγεια, ενώ άλλοι κάνουν θόρυβο στο περάσμά τους προκαλώντας επεισόδια και τις αρνητικές αντιδράσεις πολιτών. Δυστυχώς είναι μέσα στο πρόγραμμα, γιατί είναι μάλλον στη φύση του ανθρώπου να νοιάζεται κυρίως για τον εαυτό του και την καρέκλα, που θεωρεί πως του ανήκει δικαιωματικά.

Μην στενοχωρηθείτε λοιπόν αν δεν κερδίσει ο αγαπημένος σας υποψήφιος Δήμαρχος. Δεν μπορεί να είστε όλοι με τους νικητές.

Ας κερδίσει λοιπόν ο καλύτερος ή ο πιο αγαπητός στους περισσότερους τουλάχιστον ή ο πιο έξυπνος ή αυτός που είχε σχέδιο! Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους!!! Δεν θα αργήσουμε να σας δούμε άλλωστε σε κάποιο μελλοντικό Δημοτικό Συμβούλιο.

Εσείς πάντως, οι πολίτες είστε αυτοί που θα αποφασίσετε και να φανερώσετε, στο τέλος, την τάση…

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img