Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη για Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

          Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε το 1966 από την Ι.Β.Β.Υ. (Internasional Board on Books for Young People), τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, και γιορτάζεται τη μέρα των γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), του γνωστού Δανού συγγραφέα υπέροχων παιδικών παραμυθιών.

          Σκοπός αυτής της καθιέρωσης είναι να εμπνεύσει στα παιδιά και τους νέους την αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα, να συμβάλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας αλλά και να τονώσει το ενδιαφέρον των μεγάλων για το παιδικό βιβλίο.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

         Είναι αλήθεια ότι η υπάρχουσα κατάσταση, η οποία όλους μάς έχει κουράσει, ακόμη δεν επιτρέπει να οργανώσουμε σχετικές δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Μπορούμε όμως να τα προτρέπουμε στο διάβασμα βιβλίων. Η επαφή με το βιβλίο έχει ανεκτίμητη αξία. Θα αναπτύξει το λεξιλόγιό τους, θα ωριμάσει τη σκέψη τους, θα εμπλουτίσει τον προβληματισμό τους, θα καλλιεργήσει την αισθητική τους.

          Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικατασταθεί το έντυπο βιβλίο με το ηλεκτρονικό. Να προτρέπουμε τα παιδιά να αγοράζουν, να δανείζονται καλά παιδικά βιβλία – έντυπα βιβλία, όχι αυτά που είναι μέσα στους υπολογιστές ή στα tablet. Με τη διακριτική μας καθοδήγηση επιθυμούμε τα παιδιά να αγαπήσουν, να εμπιστευτούν συγγραφείς και εικονογράφους.

         Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη διαθέτει πλούσια συλλογή παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Και είναι ανοικτή πάντα, με την τήρηση βέβαια των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για να δανείσει βιβλία και να ικανοποιήσει τη φιλαναγνωσία παιδιών και εφήβων. 

                                                                       ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                   ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img