Η φετινή παράκληση της Αγίας Κυριακής στο Ληξούρι (εικόνες)

spot_img

Η παράκληση  της Αγίας Κυριακής στο Ληξούρι

7-7-2022

Γεράσιμος Σ.  Γαλανός

Για πολλοστή φορά η οικογένεια Γεωργίου Μπάνη πραγματοποίησε στο οικογενειακό  της,  εξωτερικού χώρου, προσκυνητάρι, στο Ληξούρι, την  παράκληση προς την Αγία Κυριακή.

  Αρκετοί πιστοί,  σε απόσταση μεταξύ τους και με μάσκες,    προσεγμένοι  πάνω στα μέτρα της υγείας, λόγω του κορωνοϊού, παρακολούθησαν ευλαβικά την ιερά παράκληση στην αγία Κυριακή, που τέλεσαν οι ιερείς , π. Χαράλαμπος Μαρκέτος  και π. Γεράσιμος Σφαέλος.   

Μετά το πέρας της εκκλησιαστικής τελετής μοιράστηκαν  οι άρτοι, τα σπερνά, αλλά και γλυκίσματα,  αναψυκτικά, και ποτά στους πιστούς, διατηρώντας έτσι μια επικοινωνία χαράς και θρησκευτικότητας.  Η Ευτυχία Μπάνη με τον σύζυγό της Γεώργιο,  τα παιδιά τους Μαρία και Δημήτριο, αλλά και με άλλους φίλους τους, είχαν μεριμνήσει  για την κάθε λεπτομέρεια.  Ήταν όλα τακτοποιημένα, παστρικά και καλοσυνάτα, όπως πάντα, τηρώντας πέρα από τη θρησκευτική διάσταση του σκοπούς τους και την όμορφη ενοριακή μάξη του κόσμου, που δείχνει εμπράκτως ότι χαίρεται αυτήν την ιερά παράκληση,  που η οικογένεια  Γεωργίου  Μπάνη  τόσα χρόνια  μας προσφέρει, τιμώντας την προστάτιδα αγίας της.        

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται