Δημοτικό Αγίας Θέκλης: Βιωματική Εκμάθηση Κεφαλληνιακών Χριστουγεννιάτικων Εθίμων του Δωδεκαημέρου (εικόνες)

spot_img

Το πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Ληξουρίου παρευρέθηκε στο Δημοτικό της Αγίας Θέκλης, παρουσιάζοντας τη Βιωματική Εκμάθηση  Κεφαλληνιακών  Χριστουγεννιάτικων Εθίμων του Δωδεκαημέρου, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν για ακόμη μια φορά με μεγάλη χαρά τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό, τη κα Μαρία Σταυροπούλου και τη κα Ελπίδα Σοφιανίδη, έμαθαν τα τοπικά έθιμα, τραγούδησαν τα κάλαντα που έλεγαν οι παλιοί στην Αγία Θέκλη, αλλά και κατασκεύασαν αγιοβασιλίτσες και προκάδο πορτοκάλι.

Τέλος, με μεγάλη έκπληξη τους δόθηκαν δώρα κατασκευής των δυο κυριών και το βιβλίο του κ. Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού, «Κεφαλονίτικα Έθιμα του Δωδεκαημέρου».

Εν συνεχεία, ακολουθεί ομοίως στην Πετρίτσειο Βιβλιοθήκη «Ο Δαμοδός» η Βιωματική Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικων Εθίμων του Δωδεκαημέρου αύριο Πέμπτη 15/12 για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, την Παρασκευή 16/12 για το 2ο Δημοτικό Ληξουρίου, ενώ τα απογεύματα 18:00-20:00 και των δυο ημερών, η βιβλιοθήκη θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει τη Βιωματική Εκμάθηση Χριστουγεννιάτικων Εθίμων.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img