Δήμος Ληξουρίου – Εφορεία Αρχαιοτήτων: Συνεχίζουν τις εργασίες σε σημαντικά μνημεία του Δήμου

spot_img

Δελτίο τύπου

Ο Δήμος Ληξουρίου σε άριστη, όπως πάντα, συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, συνεχίζουν και φέτος τις εργασίες σε σημαντικά μνημεία του Δήμου μας.

Ήδη η Εφορεία Αρχαιοτήτων προχώρησε σε καθαρισμούς των μυκηναϊκών νεκροταφείων στο Βουνί του Σκηνέα και στον Άγιο Αντώνιο και ο Δήμος συνέδραμε με τον καθαρισμό της Κολώνας ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες της Εφορείας.

Ταυτόχρονα , σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εφορείας έχουν ήδη προμηθευτεί οι πινακίδες σήμανσης των σημαντικότερων μνημείων και θα τοποθετηθούν τις προσεχείς ημέρες.

Παράλληλα η Εφορεία ξεκίνησε την επιφανειακή και ανασκαφική έρευνα στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος που διευθύνει σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που στόχο έχει την προβολή, μελέτη και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας.

Επίσης, έχει δρομολογηθεί η συνεργασία μας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τη δημιουργία αρχαιολογικού υποέργου.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης και τους εργαζόμενους για την άψογη συνεργασία και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την ανάδειξη , προβολή και την προστασία των σημαντικών μνημείων του Δήμου μας καθώς και για την άμεση ανταπόκρισή τους στα αιτήματά μας.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται