Αξίζει στο Ληξούρι κάτι τόσο κιτς και πρόχειρο; (εικόνες)

spot_img

Οι περισσότεροι από χτες προσέξαμε τα νέα “παράξενα” υφασμάτινα θέματα (για άλλους πανό) στο εξωτερικό μέρος του εγκαταλελειμμένου Θέατρου Ληξουρίου. Επίσης, παρόμοια θέματα είδαμε και στον Πεζόδρομο Ληξουρίου στο εξωτερικό μέρος του παλιού καταστήματος “Παιδόραμα” (για όσους θυμούνται). Τα σχόλια στο Facebook έδωσαν και πήραν με τους κατοίκους του Ληξουριού κυρίως να αναρωτιούνται και να απορούν με την αισθητική τους, αλλά και το χρόνο που προστέθηκαν.

Στην ουσία η Δημοτική Αρχή Ληξουρίου θεώρησε ότι τα πιο “άσχημα” και “χτυπημένα” κτήρια από τους σεισμούς του 2014 ήταν αυτά τα δύο (και μόνο). Αν θυμάστε, τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Ληξουρίου (επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον Τουρισμό) είχαν ζητήσει από πέρυσι μάλιστα να μπουν ειδικά πανό, που θα κάλυπταν συγκεκριμένα κτήρια στο Ληξούρι, που καταστράφηκαν λόγω σεισμών. Και φέτος το ζήτησαν από πολύ νωρίς. Δε γνωρίζουμε βέβαια αν είναι ευχαριστημένα με το τωρινό αποτέλεσμα.

Η Δημοτική Αρχή επέλεξε λοιπόν να “ντύσει” μόνο αυτά τα δύο με ό,τι πιο άσχημο μπορεί να υπάρξει. Με ένα πολύ λεπτό και κακής ποιότητας σημαιόπανο, που μοιάζει θαμπό και ξεβαμμένο από τον ήλιο, με τα κτήρια να μισοφαίνονται από πίσω (λόγω της επιλογής του υλικού). Μην διαβάζετε σημαιόπανο και μπερδεύεστε με μια ελληνική σημαία γυαλιστερή. Εμείς μιλάμε για το πολύ λεπτό ύφασμα στην προκειμένη περίπτωση. Προφανώς και δεν είναι κάτι φτηνό για το Δήμο, καθώς η εκτύπωση (που πάει με το τμ), τα μεταλλικά στηρίγματα και η μακέτα έχουν πληρωθεί χρυσάφι και μάλιστα χωρίς κάποιο διαγωνισμό για την επιλογή του γραφίστα, το κόστος των υλικών ή μια συζήτηση για τα θεματικά κομμάτια των υφασμάτων.

Αλλά το υλικό ας το αφήσουμε. Πάμε να δούμε ποια ήταν ιδέα και ο σκοπός των υφασμάτων… Κοιτώντας τα με μια γρήγορα ματιά, θα έλεγε κανείς ότι είναι κάποιες όμορφες ΤΥΧΑΙΕΣ εικόνες από την Παλική και το Ληξούρι. Όμως, έχουν μπει εντελώς ΤΥΧΑΙΑ μπερδεύοντας στην ουσία όποιον τα κοιτάζει. Η επιλογή των χρωμάτων πάλι είναι λες και ο γραφίστας να ετοίμαζε κάποιο πρόγραμμα ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ. Το ένα ύφασμα με το δίπλα και το παραδίπλα δεν έχουν κανένα κοινό σημείο. Ούτε καν στη συνέχεια των χρωμάτων. Ούτε καν στα σχέδια/μοτίβα. Και μετά ξαφνικά εμφανίζεται και το παλιό Ληξούρι και χάνεις τη ροή αυτών που βλέπεις. Με λίγα λόγια χάνεται κανείς…

Εντωμεταξύ αυτό που προσπάθησαν οι υπεύθυνοι, να καλύψουν δηλαδή την “ασχήμια” των κτηρίων, δεν το κατάφεραν, καθώς το Θέατρο Ληξουρίου συνεχίζει να φαίνεται κατεστραμμένο και στην ουσία ετοιμόρροπο από την πολυετή εγκατάλλειψη. Ο χρόνος δεν του χαρίστηκε και οι Δημοτικές Αρχές το παράτησαν στη μοίρα του για πολλά πολλά χρόνια. Φέτος αποφάσισαν να το καλύψουν από τη μέση και κάτω (μόνο κατά το 1/3) και είπαν ΟΚ τώρα εμείς το καλύψαμε και είμαστε ΟΚ. Πάμε παρακάτω…

Τέλος, αυτό που μας έκανε ιδιαίτερα εντύπωση είναι ότι πέρα από την ομορφιά της Παλικής, οι υπεύθυνοι δεν ασχολήθηκαν όσο έπρεπε και ξέχασαν και τον αρχικό τους ίσως στόχο. Από τη στιγμή που αραδιάζεις ένα κάρο φωτογραφίες, μήπως θα έπρεπε να φαίνονται και οι ονομασίες των τοποθεσιών; Δεν αναφέρεται σε κανένα τι απεικονίζουν για να πούμε ότι έχουν κάποιο σκοπό.

Οπότε ο τουρίστας κοιτώντας τα, τι μπορεί να αποκομίσει;;; Τι πληροφορίες μπορεί να πάρει; Ότι έχουμε ωραίες παραλίες και εκκλησίες;;; Αυτό το ήξερε πριν καν επισκεφτεί το Ληξούρι. Ήταν αναγκαίο να αναφέρονται πχ ΞΙ, Κηπούρια, Παλιό Θέατρο, Παλιό Ληξούρι κτλ. και όμως ΟΛΟΙ φαίνεται να το ξέχασαν. Θα μπορούσαν να έχουν κάποιο χάρτη με χαρακτηριστικά σημεία, παραλίες, αξιοθέατα κτλ. συνοδευόμενα από αντίστοιχες φωτογραφίες.

Δυστυχώς η ιδέα από κάποια μέλη της Τουριστικής Επιτροπής ήταν καλή, αλλά η δουλειά πρόχειρη, “φτηνή” και κιτς. Το μόνο που σώζει την όλη ιδέα είναι ότι η Παλική είναι ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ πανέμορφη με τις εντυπωσιακές της παραλίες και δεν έχει ανάγκη ΚΑΝΕΝΑΝ! Το όλο εγχείρημα για εμάς είναι απλά περιττό στην προκειμένη, αφού σπαταλήθηκαν χρήματα σε λάθος έργο. Χίλιες φορές να δίνονταν κάπου αλλού…

ΕΙΚΟΝΕΣ: Ματίνα Σπυράτου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται