Ο Δήμος Ληξουρίου ενημερώνει για τις απαγορεύσεις λόγω πρόκλησης πυρκαγιάς από 06.08 – 09.08.2021

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με την υπ.αρ.138 από 5/8/21 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφασίστηκε ότι για μέχρι και τη Δευτέρα 9/8/21 ώρα 06:00 π.μ ισχύουν τα κάτωθι:

Άρθρο πρώτο

Απαγορεύσεις που αφορούν δάση, προστατευόμενες περιοχές και άλση

1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.

2. Για κάθε παράβαση της παρ. 1 επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου τρίτου διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

 Άρθρο δεύτερο

Απαγόρευση υπαίθριων δραστηριοτήτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά

 1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση , ψησταριές κτλ) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

2. Για κάθε παράβαση της παρ. 1, μη θιγομένων τυχόν ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου τρίτου διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να συμμορφωθούν στις υποδείξεις και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις.

Διανύουμε μια μακρά περίοδο δυνατού καύσωνα.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες και απαιτείται από όλους μας εγρήγορση ,  και μεγάλη προσοχή.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ληξουρίου , η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας  και όλα τα μέσα που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο μηχανημάτων (τσάπες , υδροφόρες κτλ)θα είναι σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Όποιος παρατηρήσει την παραμικρή εστία φωτιάς να επικοινωνήσει άμεσα με την Πυροσβεστική υπηρεσία στο 199 (τηλέφωνο Πυροσβεστικού κλιμακίου Ληξουρίου 2671094376) ή με το Δήμο Ληξουρίου στο 6944711646.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται