ΥΠΕΡΙΩΝ: Συνέλευση, Οικονομικός Απολογισμός, Δράσεις & Εκδηλώσεις (εικόνες)

spot_img

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 το πρωί, η 8η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» στον αύλειο χώρο του ΥΠΕΡΙΩΝΑ.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεράσιμος Γαλανός, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γεράσιμος Θεοτοκάτος.

Έγινε έκθεση Οικονομικού Απολογισμού του ΚΔΗΦ Α.μεΑ. για το έτος 2019 και έως 31 Μαΐου 2020 από την Πρόεδρο της Ένωσης κα. Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου, όπως ακριβώς έχει συνταχθεί από το λογιστή κ. Γεράσιμο Κονταρίνη και την Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων REMACO.

Επίσης, έγινε αναφορά στα οικονομικά ολόκληρης της τριετίας του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Συνολικό ποσό εσόδων έως το τέλος της τριετίας για το ΚΔΗΦ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ: 456,192€

Σύνολο εξόδων έως το τέλος της τριετίας του ΚΔΗΦ: 493.262€

Ποσό που διέθεσε η Ένωση από ίδια έσοδα για τις ανάγκες του ΚΔΗΦ: 37.070€

Ο Οικονομικός Απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης από την Ένωση με έδρα το Ληξούρι, και ενημερώθηκαν τα μέλη. Η Ένωση είναι έτοιμη και θα υποβάλει σύντομα πλήρη πρόταση για χρηματοδότηση από πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Μάλιστα έχει βρεθεί και ο χώρος που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, που απαιτούνται. Θα υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν πέντε ενήλικα άτομα με αναπηρία και οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αιτήσεις.

Οι Εκδηλώσεις του Υπερίωνα

Αρχικά, ανέφερε η Πρόεδρος ότι προετοιμάζεται παρουσίαση δράσεων των ωφελούμενων στις 13/08/2020 με τις εργασίες και τις χειροτεχνίες τους.

Επιπλέον, θα γίνει βράβευση της κας Μαρίας Λαδά, Αντιπροέδρου της Ένωσης, και της κας Μίνας Παπαδάτου, Νηπιαγωγού, για τη δράση τους με στόχο τη γνωριμία των νηπίων με άτομα με αναπηρία και την ευαισθητοποίησή τους. Η συγκεκριμένη δράση βραβεύτηκε και από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Ακόμη, έχει αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο να γίνει μνεία στον πολύ καλό φίλο της Ένωσης κ. Γιώργο Κράτσα, ο οποίος ύστερα από φιλανθρωπική εκστρατεία υπέρ του ΥΠΕΡΙΩΝΑ, συγκέντρωσε και παρέδωσε στην Ένωση πέντε χιλιάδες λίρες.

Μάθαμε ότι ο Δήμος Ληξουρίου θα πραγματοποιήσει φιλανθρωπική συναυλία στις 19-08-2020, όπου τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του ΥΠΕΡΙΩΝΑ με το διακεκριμένο συνθέτη Παναγή Μπαρμπάτη και τους Νίνα Λοτσάρη και Αντώνη Κορωναίο. Τιμή εισιτηρίου 10€.

Τέλος, η κα Μαρία Λαδά ενημέρωσε τα μέλη για το SEATRAC (Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για Α.μεΑ.), που έχει τοποθετηθεί στην παραλία Λέπεδα στο Ληξούρι. Όπως είπε το σύστημα δε λειτούργησε παρά μόνο λίγο το Σεπτέμβριο πέρυσι. Η ανάδοχος εταιρεία δηλώνει κάθε φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα ότι ψάχνει να βρει κάποιο ανταλλακτικό με αποτέλεσμα να καθυστερεί σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, που το έχουν ανάγκη. Για το σκοπό αυτό θα σταλεί σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Ληξουρίου και στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται