Θετικές δικαστικές αποφάσεις για το Δήμο Ληξουρίου στην υπόθεση κληρονομιάς Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Θετικές δικαστικές αποφάσεις για το Δήμο Ληξουρίου Κεφαλλονιάς στην υπόθεση «κληρονομίας Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου».

Σε συνέχεια της καθ’ όλα θετικής για το Δήμο μας πρωτόδικης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, το Νοέμβριο 2019, δυνάμει της οποίας ο Δήμος μας δύναται πλέον και διεκδικεί πολύ υψηλό ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρεία ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ ΑΕ, ακολούθησε άλλη μια δικαστική νίκη. 

Αυτή τη φορά, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος μας,στις αρχές Ιουλίου 2020,το Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου έκανε καθ’ ολοκληρίαν δεκτό το αίτημά μας χορηγήσεως προσωρινής δικαστικής προστασίας, απαγορεύοντας προσωρινώς στους μετόχους της ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ ΑΕ να προβούν σε οποιαδήποτε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης εκείνων των ανωνύμων μετοχών της εταιρείας που αναγνωρίστηκε πρωτοδίκως -με την παραπάνω απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (Νοεμβρίου 2019) – ότι αποκτήθηκαν αναδρομικά από το Δήμο μας (από το 1993 και το 2016).

Κατόπιν των ανωτέρω και βάσει στοχευμένων νομικών ενεργειών που ξεκίνησαν από τον πρώην Δήμο Κεφαλονιάς και συνεχίζονται από το Δήμο μας, ο Δήμος Ληξουρίου θα δηλώσει «παρών» και στην επερχόμενη ετήσια Γενική Συνέλευση του έτους 2020 της εταιρείας ΣΙΚΥΩΝ ΜΠΗΤΣ ΑΕ, με σκοπό την ξεκάθαρη, έμπρακτη, αδιαμφισβήτητη και αδιάληπτη διεκδίκηση και προστασία, σε όλα τα επίπεδα και στο μέγιστο δυνατό βαθμό, των κληρονομικών και εμπραγμάτων δικαιωμάτων και αξιώσεών του, χάρη στον αείμνηστο ευεργέτη του νησιού μας κ. Σπυρογεράσιμο Τυπάλδο.

Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη προσοχή και συνέπεια όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την περιουσία του Δήμου μας.

Ληξούρι, 10 Αυγούστου 2020

από το Γραφειο Τύπου του Δημάρχου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται