Ληξούρι: H λιγοστή τουριστική κίνηση δε θα επηρεαστεί από την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων

spot_img

Στη χθεσινή μας συνάντηση με το Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Κατσιβέλη είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε την αγωνία μας ως Κοινότητα για την έναρξη των εργασιών της αντικατάστασης των καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων ως προς τη χρονική περίοδο έναρξης του έργου.

Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου και με μεγάλη χαρά βλέπουμε να ξεκινάει. Επιτέλους έγινε μια αρχή ώστε να μπει μία τάξη στη ποιότητα και τη ποσότητα του νερού στο Δήμο μας.  

Από το Δήμαρχο λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι από το χρόνο έναρξης του έργου δε θα επηρεαστεί η λιγοστή τουριστική κίνηση στη πόλη μας αλλά ούτε και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Οι εργασίες θα περιοριστούν σε δρόμους πέριξ του κέντρου και είναι σημαντικό να ξεκινήσουν τώρα ώστε το επόμενο καλοκαίρι να μας βρει έτοιμους να υποδεχθούμε τουρίστες, αν όλα πάνε καλά, χωρίς να χρειάζεται να εκτελούνται εργασίες εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Συζητήσαμε επίσης για τα χρονοδιαγράμματα των έργων ώστε να μπορέσουν να γίνουν και οι απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις επί των οδών που αλλάζουν οι σωλήνες.  Η εργολαβία των ασφαλτοστρώσεων εντός του Ληξουρίου είναι σε φάση υλοποίησης.  Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να δούμε να πέφτει άσφαλτος και μετά να σκάβουν για τους σωλήνες. Ζητάμε κι εμείς από τους συμπολίτες μας να δείξουν κατανόηση και υπομονή ώστε να υλοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

   Η Δημοτική Κοινότητα αποτελεί κομμάτι του Τμήματος Πράσινου του Δήμου και εργάζεται στενά και συστηματικά με το Αντιδήμαρχο κ. Βολτέρα, προσπαθώντας να αλλάξουμε την πόλη μας ως προς την εικόνα αλλά και ως προς το πρόσωπο της πόλης, η οποία θέλουμε να γίνει μια πόλη για τον άνθρωπο. Ως Κοινότητα βρίσκουμε κατανόηση και συνεργασία εκ μέρους του Δήμου στη προσπάθεια να δώσουμε νέα πνοή και εικόνα στη πόλη μας. Ο Δήμος, μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε μια Κοινότητα ενεργή, να ανταλλάσουμε ιδέες χωρίς να πέφτουν στο κάλαθο των αχρήστων, αλλά τις βλέπουμε να υλοποιούνται.  

Μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πρωτοβουλία κινήσεων και λόγου ως Κοινότητα. Η προσπάθεια εκκίνησης και σταθεροποίησης  του Δήμου Ληξουρίου  δεν είναι εύκολη και κανείς μας δε πρέπει να είναι απών. Είμαστε όλοι απαραίτητοι. Κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε χωρίς μάχες και ομοψυχία.

Με εκτίμηση,

Γρηγορόπουλος Κυρ. Ανδρέας

Πρ. Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img