Κορονοϊός: Ο Δήμος Ληξουρίου ζητά επαγρύπνηση και προσοχή από τους πολίτες

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού που βρίσκεται σε περίοδο έξαρσης σε όλη τη χώρα.

Οι επόμενες 15 ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για όλους μας και κυρίως θα κρίνουν την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που θα ισχύσουν.

Τα κρούσματα σε νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών πρέπει να μας προβληματίσουν και να μας κάνουν ακόμη πιο προσεκτικούς.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Η χαλάρωση και η υποτίμηση του κινδύνου είναι ότι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή.

Ο Δήμος Ληξουρίου βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή της διασποράς συγκεκριμένα:

  • Με επιστολή μου χθες το πρωί ζήτησα το κλείσιμο των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων (αφού πλέον δεν μπορεί να το κάνει ο Δήμος) ως ένα επιπλέον μέτρο προστασίας  παιδιών και γονέων.
  • Χθες το απόγευμα είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο και ζήτησα την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου προκειμένου να ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού , ένα αίτημα που έγινε δεκτό.

Τις επόμενες ημέρες ο Δήμος μας θα προμηθευτεί με 900 περίπου rapid test τα οποία  θα δοθούν στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο προκειμένου να διατεθούν στο γενικό πληθυσμό σε όποιο συμπολίτη μας κριθεί σκόπιμο από τους ιατρούς καθώς και στην Ένωση «Υπερίων» όπου είναι υποχρεωτικό το τεστ στους ωφελούμενους και το προσωπικό ανά εβδομάδα.

Έχουν ξεκινήσει ήδη οι απολυμάνσεις σε δημοτικά κτίρια και σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία ενώ αύριο Σάββατο στους  κοινόχρηστους χώρους της πόλης. 

  • Στη συνέχεια μίλησα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και του μετέφερα την ανησυχία μας για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας καθώς και τις αρρυθμίες που έχουμε διαπιστώσει στην τήρηση των μέτρων αλλά κυρίως της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων όπου υπάρχει μεγάλο έλλειμμα και εφαρμογή της υποχρεωτικής καραντίνας όπου επιβάλλεται.

Εξήγησα στον Υπουργό ότι συγκρίνοντας την προηγούμενη περίοδο των περιοριστικών μέτρων με το σήμερα υπάρχει μεγάλη χαλάρωση και στους ελέγχους αλλά και στην γενικότερη αντιμετώπιση των μέτρων από τους πολίτες.

  • Επικοινωνία ακόμη υπήρξε με την υπεύθυνη του ΕΟΔΥ στην Αθήνα κ.Παπά και με το συντονιστή της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην Κεφαλονιά ιατρό κ. Μαρούλη από τους οποίους ζήτησα να έρθει η κινητή μονάδα στο Ληξούρι και να πάρει δείγματα κατά κύριο λόγο από του εκπαιδευτικούς του Β’ Νηπιαγωγείου και του Β’ Δημοτικού και αν κριθεί σκόπιμο και από υπαλλήλους του Δήμου.

Το αίτημα έγινε δεκτό και τη Δευτέρα 16/11 το πρωί θα βρίσκεται στο Ληξούρι η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ όπου θα πάρει δείγματα από τους εκπαιδευτικούς.

Όλες αυτές τις μέρες βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου κ. Δημουλιό και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς κ. Ζαφειράτου με στόχο την ενημέρωση και τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που πρέπει να γίνουν ανάλογα με την εξέλιξη των δεδομένων.

Τους ευχαριστώ και τους δυο για το ενδιαφέρον και την πολύτιμη συνεργασία τους.

Παράλληλα η ενημέρωση και η συνεργασία είναι συνεχής τόσο με τον Βουλευτή κ. Καππάτο όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τραυλό τους οποίους ενημερώνω κάθε φορά για τις ενέργειές μας.

  • Να θυμίσουμε τέλος ότι παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, έχει ενεργοποιηθεί από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου το πρόγραμμα «Μένουμε σπίτι φροντίζουμε για εσάς» όπου οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και αδυνατούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν.

Με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και παράλληλα να θωρακίσουμε τους συμπολίτες μας απέναντι στον ύπουλο αυτό εχθρό.

Αγαπητοί συμπολίτες

Όλες οι παραπάνω ενέργειες δεν θα έχουν αξία και δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα χωρίς τη δική μας υπεύθυνη στάση και την επίγνωση του κινδύνου που μας περιβάλει.

Ο φονικός αυτός ιός αν είναι κάτι που εκμεταλλεύεται είναι το γεγονός ότι μπορεί να τον υποτιμήσουμε.

Αντιλαμβανόμαστε την ψυχολογική και όχι μόνο κούραση που έχει επέλθει από τους συνεχείς περιορισμούς όμως αντί αυτή να μη μας καταβάλει πρέπει να μας οπλίσει με υπομονή και αντοχή.

Πρέπει ενωμένοι να δώσουμε την τελική και πιο κρίσιμη μάχη και να βγούμε νικητές.

Από το γραφείο Δημάρχου Ληξουρίου 

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img