Δήμος Ληξουρίου: Πόσο προετοιμασμένος ήταν & είναι για τον Κορονοϊό; (Βίντεο)

spot_img

Δήμος Ληξουρίου: Απροετοίμαστος φαίνεται να ήταν μπροστά στον Κορονοϊό στις 05-03-2020 στην 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα πόσο προετοιμασμένος είναι;

Η 6η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διά περιφοράς πραγματοποιήθηκε στις 12:00 το πρωί σήμερα Τετάρτη 18-03-2020. Σε αυτή έλαβαν μέρος μόνο οι 4εις εκπρόσωποι των παρατάξεων και έγινε από απόσταση σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο.

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα τέσσερα θέματα ημερήσιας διάταξης της 6ης συνεδρίασης:

Όπως θα δείτε τα θέματα δεν ήταν αντάξια της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα. Μάλιστα όλοι όσοι είχαν δει τα θέματα πολύ νωρίτερα άρχισαν από το πρωί να γκρινιάζουν (πολίτες και Δημοτικοί σύμβουλοι), καθώς κανένα θέμα δεν ήταν σχετικό με τα μέτρα προστασίας για τον Κορονοϊό ή κάποιο άλλο πολύ σημαντικό θέμα. Στο Facebook έγιναν ολόκληρες συνομιλίες σε κοινή θέα (δημόσια), στις οποίες ανέφεραν με πολύ απαξιωτικά σχόλια (που δεν αναδημοσιεύουμε) ότι ο Δήμος ασχολείται με θέματα, που δεν χρίζουν άμεσης ανάγκης και πως θα έπρεπε να συζητηθεί το πολύ σημαντικό θέμα του Κορονοϊού. Θα αναφέρουμε ένα σχόλιο μόνο (“σε μετάφραση”) από το facebook: “πόσο σημαντικό τώρα είναι το θέμα του μισθού του Προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ;”.

Σήμερα (Τετάρτη 18-03-2020) είδαμε τις πρώτες ανακοινώσεις του Δήμου Ληξουρίου σχετικά με την αναστολή της εξυπηρέτησης του κοινού διά ζώσης στις υπηρεσίες του Δήμου και την επέκταση βοήθειας στο σπίτι, και χτες ο Δήμος Ιθάκης. Πριν μία εβδομάδα είχαν ανακοινώσει και για τις κλειστές παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Πολύ σωστά μέτρα από τη μεριά τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Δήμος Αργοστολίου έχει δημοσιεύσει παρόμοιες ανακοινώσεις. Όσο για την αναστολή της εξυπηρέτησης του κοινού από την Κυριακή 15-03-2020, δείχνοντας γρηγορότερα αντανακλαστικά για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου και των πολιτών.

Επίσης, πριν λίγες ημέρες ο κ. Κατσιβέλης απηύθυνε έκκληση να κλείσουν για 1 εβδομάδα οι πορθμιακές γραμμές και τα αεροπλάνα λόγω Κορονοϊού, κάτι το οποίο φυσικά και δεν είναι στο χέρι του, αλλά το επικρότησε ο κόσμος. Είναι πάντως κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση.

Να τονίσουμε ότι στην 5η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05-03-2020 στις 17:00, λίγο μετά το Καρναβάλι, τότε που ο Κορονοϊός ήταν στα πρώτα ελάχιστα κρούσματα στην Ελλάδα, οι δημοτικοί σύμβουλοι ρώτησαν σχετικά με την προετοιμασία του Δήμου στην προφύλαξη των πολιτών και στα μέτρα λόγω του Κορονοϊού. Ούτε τότε ήταν θέμα ημερήσιας διάταξης ο Κορονοϊός. Φάνηκε τότε ότι ήταν εντελώς απροετοίμαστος ο Δήμος με παραγγελία μόνο ελάχιστων μασκών.

Συγκεκριμένα, τότε ο Δήμαρχος είχε αναφέρει ότι έχουν παραγγελθεί μάσκες μιας χρήσης, χίλιες (1000) περίπου, και αντισηπτικά για να μοιραστούν στα σχολεία, αλλά λόγω της κατάστασης δεν ήταν σίγουρες οι ποσότητες που θα λάμβανε ο Δήμος. Τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν εκφράσει την αγωνία τους για την προστασία των συμπολιτών τους και για τα μέτρα, που ίσως έπρεπε να παρθούν άμεσα.

Τότε το σημαντικό θέμα ήταν οι μετανάστες στον Έβρο. Και έτσι χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Κατσιβέλης είχε προτείνει να σταλούν κάποιες μάσκες στους στρατιώτες εκεί με τον κ. Νέστορα Βεντούρα να απορεί και να ρωτάει το Δήμαρχο αν θεωρεί ότι οι 1000 μάσκες φτάνουν για να μοιραστούν κιόλας. Δυστυχώς τότε ο Δήμος Ληξουρίου δεν είχε καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. 1000 μάσκες μιας χρήσης δεν φτάνουν ομολογουμένως.

Τώρα, όμως, τώρα που βλέπουμε την έξαρση του ιού, δεν θα έπρεπε να είχε τεθεί το θέμα του Κορονοϊού στην 6η συνεδρίαση ως θέμα ημερήσιας διάταξης;

ΤΩΡΑ πρέπει ο Δήμος Ληξουρίου να είναι πανέτοιμος για ό,τι και αν προκύψει…….

Δείτε το βίντεο από τη συζήτηση για τον Κορονοϊό στις 05-03-2020 (5η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου):

Ολόκληρη η 5η συνεδρίαση 1ο μέρος όπως προβλήθηκε LIVE εδώ:

Kefalonia Life

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img