Δ. Αραβαντινός: Προτάσεις & Μέτρα στήριξης επαγγελματιών Ληξουρίου λόγω Κορονοϊού

spot_img

Είναι σε όλους μας αντιληπτό ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού δημιουργεί ένα ζοφερό τοπίο στην παγκόσμια κοινότητα.

Οι επιπτώσεις του τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία είναι παραπάνω από τραγικές. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά την επόμενη ημέρα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εικόνα της οικονομίας σε εθνικό επίπεδο όταν η κρίση αυτή θα έχει περάσει,γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια πότε θα περάσει η κρίση.

Σίγουρο είναι ότι αυτή την στιγμή απειλείται έντονα η βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων και επίσης τεράστιος αριθμός θέσεων εργασίας κινδυνεύει να χαθεί.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε αλλά και μπροστά σε αυτές που θα ακολουθήσουν,που ίσως θα είναι απείρως δυσκολότερες απ’ αυτές που μέχρι σήμερα ζήσαμε,επιβάλλεται να αφουγκραστούμε την αγωνία των συνδημοτών μας και να τολμήσουμε την λήψη μέτρων ελάφρυνσης των πληττόμενων από την επιβληθείσα αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ιδιαίτερα,οι εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις θα είναι αυτές που θα τρωθούν περισσότερο, με δεδομένο ότι οι προβλέψεις για την τρέχουσα τουριστική περίοδο κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι. Οφείλουμε, ως Δήμος, να στηρίξουμε με γενναία μέτρα, την βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων και να υψώσουμε το ηθικό μας ανάστημα στην αβεβαιότητα που περνούν.

Ως εκ τούτου,είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη κοινοχρήστων,ανταποδοτικά κ.λ.π) για όλες τις επιχειρήσεις που εγνωσμένα πλήττονται από τα ληφθέντα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του κορωνοϊού και την διαφαινόμενη καθίζηση που θα υποστεί η τουριστική επισκεψιμότητα στο νησί μας, απαλλαγή που θα λειτουργήσει με χρονικό ορίζοντα μέχρι και τον Ιούνιο του 2020 και θα συνεχιστεί μετά από επανεκτίμηση της κατάστασης και εφόσον κριθεί αναγκαία.

Ληξούρι, 23.3.2020 

Για τη Δημοτική παράταξη:  ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΑΛΙΚΗ – ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
                                                  Αραβαντινός Διονύσης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img