Το Σάββατο 26/04/2025 στις 19:00 πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση του Διονύση Λυκούδη με αρχικό τίτλο “Θέλω να σου μιλήσω…” στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης στο Αργοστόλι. Πολλοί ήταν αυτοί, που περίμεναν από τα τέλη Μαρτίου 2025 (που είχε προαναγγείλει την εκδήλωση), με πολύ ενδιαφέρον τις επίσημες ανακοινώσεις του, τις προτάσεις του για τον Δήμο Αργοστολίου, αλλά και τη σύνθεση της ομάδας, που θα τον πλαισιώσει. Στη χτεσινή εκδήλωση δήλωσε αυτό, που όλοι γνωρίζαμε, ότι είναι πρόθυμος και πανέτοιμος να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου Αργοστολίου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου
Ο Διονύσης Λυκούδης είναι ήδη γνωστός πολιτικά για τη θητεία του στη Δημοτική Αρχή του τότε ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς με Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Παρίση, αλλά και επιχειρηματικά με πολλαπλές επιχειρήσεις στην Κεφαλονιά. Είναι γνωστός στο κοινό και ξεχώριζε πάντα για τα σκληρά του λόγια προς τους αντιπάλους του. Έτσι, και χτες δε δίστασε να μιλήσει με έντονο λόγο.
Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με μουσική και τραγούδια από κανταδόρους, ενώ και η αγαπημένη του φίλη και παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου βρέθηκε στο Επιμελητήριο και παρουσίασε την εκδήλωση και την αρχική του ομάδα του Διονύση Λυκούδη, η οποία θα ονομάζεται “ΑΕΤΟΙ” με κεντρικούς άξονες “Δυνατή Οικονομία” και “Ισχυρή Κοινωνία”. Για την απόφαση της ονομασίας εξήγησαν ότι ήταν το παρατσούκλι της τότε Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κεφαλονιάς.

Η ομάδα του αποτελείται από μέλη της τότε Δημοτικής Αρχής, από μέλη του ψηφοδελτίου πριν 6 χρόνια, αλλά και νέα πρόσωπα που φαίνεται πως εμπιστεύεται. Δήλωσε ότι αυτή του η ομάδα είναι ένα μικρό δείγμα και θα μεγαλώνει σιγά σιγά με αποκορύφωμα τις προσεχείς εκλογές σε 2,5 περίπου χρόνια. Δίπλα του σε ολόκληρη την εκδήλωση ήταν και ο Νικόλας Ανουσάκης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του τότε Δήμου Κεφαλονιάς, που όπως φαίνεται θα είναι το δεξί του χέρι. Ο Νικόλας Ανουσάκης θα είναι άλλωστε και η μόνη φωνή και εκπροσώπησή του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου.
Την απόφασή του στήριξαν τα μέλη της οικογένειάς του, καθώς και φίλοι και συνεργάτες, οι οποίοι βρέθηκαν στο πλάι του γεμίζοντας ασφυκτικά το χώρο, ενώ αρκετοί έμειναν εκτός της κύριας αίθουσας του Επιμελητηρίου. Ζήτησε συγγνώμη για την επιλογή του χώρου από όσους θέλησαν να τον ακούσουν και έμειναν εκτός, υποσχόμενος σε επόμενη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε μεγαλύτερο χώρο.
Με απλές και ξεκάθαρες κουβέντες ανέφερε όλα όσα ήθελε πραγματικά να ακούσει ο κόσμος που βρέθηκε εκεί για να τον υποστηρίξει, και καταχειροκροτήθηκε. Το κοινό συμμετείχε ενεργά, ακόμα και με σημειώματα που του έδιναν για πρόσθετα προβλήματα του Δήμου ή με σχόλια για όλα όσα ανέφερε. Πρότεινε έργα για τον Δήμο Αργοστολίου, κυρίως εντός της πόλεως Αργοστολίου, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “βλέπει τα τελευταία έξι χρόνια να έχει σταματήσει ο χρόνος για αυτό”. Κατέκρινε εντόνως τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και τη Δημοτική Αρχή για αδράνεια, ξεκαθαρίζοντας, τυχόν παρερμηνείες, ψευδή άρθρα και κουτσομπολιά, ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει καμία είδους συνεργασία μεταξύ τους. Δήλωσε “σιγά μη με διορίσει και να μου βρει δουλειά κιόλας, δεν τον έχω ανάγκη”. Μάλιστα επεσήμανε ότι και Δήμαρχος να εκλεγεί, δεν έχει σκοπό να αμοίβεται, όπως και όταν ήταν Αντιδήμαρχος που ουδέποτε έλαβε μισθό.
Μίλησε με προβληματισμό και αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Αργοστόλι, με τη στάθμευση αυτοκινήτων να αποτελεί για 9 στους 10 κατοίκους το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης, αναφέροντας ότι θα δημιουργήσει υπόγειο parking κοντά στη γέφυρα De Bosset, χαρακτηρίζοντας το ως ένα εύκολο σχέδιο. Δήλωσε ότι τοπικό μέσο που ανήκει στον Δήμαρχο Αργοστολίου δημοσίευσε άρθρο που μιλάει για “νέο” (;;;) parking ευρωπαϊκών προδιαγραφών (!!!) ανάμεσα στο Λιμεναρχείο και στο χώρο αποβίβασης του ferry boat. Με απορία ρώτησε “Ποιο νέο parking, αυτό που υπήρχε;”, ενώ αστειεύτηκε με την υπερβολή του άρθρου για ένα τόσο απλό έργο.
Στο πρόβλημα της εγκληματικότητας στο κέντρο της πόλης και ειδικά στην κεντρική πλατεία, δε μάσησε τα λόγια του υποστηρίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει κλείσει τα μάτια και τα αυτιά της και απλά αδιαφορεί. Πρότεινε να μπουν κάμερες σε δημόσιους χώρους και άτομα security, που θα προφυλάσουν κατοίκους και έργα υποδομών, αναφέροντας με δυσαρέσκεια ότι “έργα που φτιάξαμε, έχουν δυστυχώς αφεθεί και καταστραφεί, χωρίς καμία συντήρηση ούτε καν στο φωτισμό”.
Ένα θέμα που τον απασχόλησε σε μεγάλο μέρος της ομιλίας του ήταν ο τουρισμός και οι ενέργειες του Δήμου Αργοστολίου ως προς την τουριστική προβολή της Κεφαλονιάς. Τόνισε ότι βλέπει πτώση του τουρισμού, ενώ ακόμα και οι ετεροδημότες Κεφαλονίτες σταμάτησαν να έρχονται στο νησί, επιλέγοντας άλλους προορισμούς. Ανέφερε, επίσης, ότι βαρέθηκε “τα σέρβικα”, δηλώνοντας παράλληλα σεβασμό προς το λαό, αλλά όχι να ασχολείται ο Δήμος μόνο με τη Σερβία. Δήλωσε ότι έχει σκοπό ως Δήμαρχος να φτιάξει ένα νέο βραχίονα στο Λιμάνι για περισσότερα κρουαζιερόπλοια, των οποίων πλέον οι αφίξεις έχουν μειωθεί, ενώ θα ήθελε να δημιουργηθεί και μία πρεσβεία για την Κεφαλονιά στην Αθήνα με χρήση ενός από τα ακίνητα που ανήκουν στον Δήμο Αργοστολίου. Μάλιστα ζήτησε και από τον Βαγγέλη Κεκάτο στο τέλος της εκδήλωσης να παρουσιάσει τις τότε ενέργειες της δικής της Δημοτικής Αρχής, αποθεώνοντας τις εύστοχες κατευθύνσεις του στον τουρισμό.
Στο τέλος, επεσήμανε ότι η αγάπη του για την Κεφαλονιά και το Αργοστόλι είναι η κινητήρια δύναμη για τη μεγάλη επιστροφή του στα πολιτικά, ενώ δήλωσε ότι σε επόμενες συγκεντρώσεις θα ειπωθούν και τα υπόλοιπα σχέδια της ομάδας του.
Η χτεσινή βραδιά ήταν απλά μια πρόγευση για όλα όσα έχουν να διαδραματιστούν τα επόμενα χρόνια μέχρι τις δημοτικές εκλογές! Η μάχη θα είναι σκληρή, όπως φαίνεται, ανάμεσα στους υποψήφιους Δημάρχους Αργοστολίου. Μένει να δούμε ποιος τελικά θα επικρατήσει και θα πείσει τους πολίτες…
ΒΙΝΤΕΟ (όπως μεταδόθηκε από το κανάλι μας στο Youtube)
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




































Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή πατώντας στα άλμπουμς στο τέλος του άρθρου.







