Υπεγράφη το έργο ανάπλασης & αναβάθμισης πλατειών, πεζόδρομων & κεντρικής αγοράς στην πόλη του Αργοστολίου

spot_img

ΑΝΑΠΛΑΣΗ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ»

Υπεγράφη χθες 15/02/2023 από το Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΕ»  Ζαφειρόπουλο Διονύσιο η σύμβαση για το έργο ΑΝΑΠΛΑΣΗ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ  ποσού 4.440.074,32 € (Χωρίς Φ.Π.Α.).  

Τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος του έργου είναι η περιοχή των Λαϊκών και Εργατικών Κατοικιών, οι πεζόδρομοι της περιοχής του Αγίου Ελευθερίου-Μητρόπολης και πέριξ της Βιβλιοθήκης, όπου θα αποτελέσουν και πρόταση της μαθητικής διαδρομής (οδός Γερ. Μαυρογιάννη), οι πεζόδρομοι της περιοχής του Μαϊστράτου και οι κάθετοι της οδού Χαροκόπου και τέλος η κεντρική αγορά της πόλης του Αργοστολίου.

Η ποιοτική αναβάθμιση της πόλης με την αποκατάσταση του δικτύου των πεζόδρομων και των οδών με σκαλοπάτια, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις και την ασφάλεια των πεζών. Επί πρόσθετα στο δίκτυο των πεζόδρομων και οδών με σκαλοπάτια προβλέπεται η δημιουργία μαθητικής διαδρομής όπου οι μαθητές θα μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια από το κέντρο της πόλης προς τα σχολεία και αντιστρόφως. Παράλληλα και επικουρικά των παραπάνω, θα αποκατασταθούν και θα αναβαθμιστούν ένας μεγάλος αριθμός κοινόχρηστων χώρων και πλατειών, τονίζοντας την αναγκαιότητα για πράσινο στον αστικό ιστό της πόλης του Αργοστολίου. Τέλος το παραλιακό μέτωπο θα συνδέσει όλα τα παραπάνω σε μία ενιαία ενότητα που στόχος της θα έχει την διευκόλυνση της κίνησης και της ασφάλειας των πολιτών, την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση καθώς και την δημιουργία χώρων κοινωνικής επαφής.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Από το Γραφείο Δημάρχου Αργοστολίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img