Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Αργοστολίου ύψους 4.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από τον ΙΑΝΟ

spot_img

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων:

Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Αργοστολίου, ύψους 4.000.000 ευρώ

υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

για την αποκατάσταση ζημιών από τον ΙΑΝΟ

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα
  • Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της Διοίκησης, των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος έβαλαν τις υπογραφές στην προγραμματική σύμβαση η οποία προβλέπει παρεμβάσεις στον Δήμο παρουσία του Βουλευτή Παναγή Καππάτου και του Αντιπεριφερειάρχη Σταυρου Τραυλού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε τον αναλυτικό κατάλογο των περιοχών στις οποίες θα γίνουν οι παρεμβάσεις από τον Δήμο Αργοστολίου και οι οποίες αφορούν στο έργο: Επείγουσες ενέργειες για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων καταστροφών (πλημμύρες, λασποροές, ροές φερτών υλικών, κατολισθήσεις, βροχοπτώσεις, κατάρρευση δρόμων και γεφυριών) που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 17ης & 18ης Σεπτεμβρίου 2020 στο Επαρχιακό ή βασικό Δημοτικό Οδικό Δίκτυο των Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Όπως επεσήμαναν η Περιφερειάρχης και οι παριστάμενοι οι προγραμματικές συμβάσεις με του Δήμους της Κεφαλονιάς αποδεικνύουν την καλή και αποτελεσματική συνεργασία του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών με στόχο την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει υπογράψει παρόμοιες προγραμματικές συμβάσεις με το Δήμο Ληξουρίου (3.000.000 ευρώ περίπου) ενώ θα ακολουθήσει και με το Δήμο Σάμης (6.000.000 ευρώ για το δρόμο του Μύρτου).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img