Το έθιμο “σπάσιμο της στάμνας” το Μεγάλο Σάββατο στο Αργοστόλι

spot_img

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στο Αργοστόλι

Ο Δήμος Αργοστολίου σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου συνδιοργανώνουν και φέτος ¨Το σπάσιμο της στάμνας¨, το Μεγάλο Σάββατο στις 11.50 πμ.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας του εθίμου, ο Δήμος Αργοστολίου καλεί μικρούς και μεγάλους, όλοι μαζί με δημιουργική διάθεσή, να λάβουμε μέρος στο βάψιμο των σταμνών, που θα γίνει την Μεγάλη Παρασκευή από τις 11 πμ στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα εν όψει της πραγματοποίησης του εθίμου ¨Το Σπάσιμο της Στάμνας¨.

Το Μεγάλο Σάββατο, μετά την Α΄ Ανάσταση η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας», θα παιανίσει χαρμόσυνα στο Λιθόστρωτο , θα σπάσει η πρώτη στάμνα από το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα και θα μοιραστούν 700 Αναστάσιμες λαμπάδες, προσφορά του Δήμου Αργοστολίου και επιμέλεια του Λυκείου Ελληνίδων.

Ακολουθώντας την Φιλαρμονική μας, συνεχίζουμε με περατζάδα και καταλήγουμε στην πλατεία Καμπάνας, όπου συνεχίζεται η ρίψη των κεραμικών και σταμνών, θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τον Σπύρο και Μάκη Καραβιώτη.

Στο κανάλι https://www.youtube.com/watch?v=ylvuRtX0yVk , του Δήμου Αργοστολίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα υμνολογικό οδοιπορικό της Μεγάλης Εβδομάδος στο Επτανησιακό ψαλτικό ύφος από το τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής της Χορωδίας Λειβαθούς.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

                                        Από το Τμήμα Πολιτισμού

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται