Ενημέρωση για τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα ν.4961/2022

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ν.4961/2022 (Α΄146)

(ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 16/09/2022)

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αργοστολίου με Παράρτημα ΡΟΜΑ θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις αλλαγές που έχουν γίνει στην διαδικασία αξιολόγησης από την Υγειονομική Επιτροπή ΚΕ.Π.Α. αλλά και στην χορήγηση της επιδοματική ενίσχυσης από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Πιο συγκεκριμένα, από τις 16/09/2022, οι πολίτες μπορούν να αιτηθούν για να αξιολογηθούν από το ΚΕ.Π.Α. μέσω του Gov.gr και της «Εθνικής Πύλης Αναπηρίας» στο https://ekepa.epan.gov.gr/kepa/web. Η αίτηση υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Taxisnet). Ωστόσο, η υποβολή μπορεί να γίνει και μέσω τωνΚέντρων Κοινότητας (Κ.Κ), των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) καθώς και των Γραμματειών του ΚΕ.ΠΑ.

Ο εισηγητικός φάκελος για την επιτροπή αξιολόγησης θα πρέπει να συμπληρώνεται πλέον ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ από τον θεράποντα ιατρό.

Εν συνεχεία και σε δεύτερο χρόνο θα υποβάλλεται η αίτηση από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου για αυτούς που πληρούν τις προϋποθέσεις λήψης επιδοματικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΑ. Πιο συγκεκριμένα:

ΕΙΔΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ1Ο ΒΗΜΑ2Ο ΒΗΜΑ3Ο ΒΗΜΑ4Ο ΒΗΜΑ5Ο ΒΗΜΑ
ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗΑΙΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ GOV.GRΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕ.Π.Α.& ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣΑΙΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ GOV.GRΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕ.Π.Α.& ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ-ΝΕΑ ΠΑΘΗΣΗΑΙΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ GOV.GRΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕ.Π.Α.& ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ

Για περισσότερες πληροφορίες &προγραμματισμό του ραντεβού σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την υπηρεσία μας:

Τηλ.: 26710 22395

Email: kentrokoinotitaskef@gmail.com

FB: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αργοστολίου με Παράρτημα ΡΟΜΑ

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Αργοστολίου

Ταχ. Δ/νση.: Σουηδίας 11, Αργοστόλι, 28 100

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΔΗΜΟΥΛΙΟΣ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                                      

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται