Χορήγηση δελτίων μετακίνησης Α.μεΑ. για το έτος 2022 από τα ΚΕΠ

spot_img

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμεΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022

                            ΣΤΑ ΚΕΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Η ανανέωση και έκδοση των νέων δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2022 πραγματοποιείται στα  ΚΕΠ του Δήμου Αργοστολίου, έως 31/10/2022 κατόπιν ραντεβού τηλεφωνικώς ή μέσω της πλατφόρμας                   https://rantevou.kep.gov.gr.

Τα δελτία  χορηγούνται στους δικαιούχους τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, στις οποίες  ανήκουν οι δικαιούχοι, όσο και από τα ΚΕΠ  που εδρεύουν εντός των ορίων των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου
  2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το  ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%) ή βεβαίωση του ΟΠΕΚΑ  για την καταβολή  προνοιακού επιδόματος, στην οποία θα αναγράφεται ημερομηνία λήξης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος από τον δικαιούχο. Για τους δικαιούχους προνοιακού επιδόματος ΑμεΑ από τον ΟΠΕΚΑ  δεν απαιτείται ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας 67%.
  3. Απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή του ΕΦΚΑ για όσους λαμβάνουν σύνταξη επ΄ αόριστον (απόφαση η οποία έχει εκδοθεί βάσει γνωματεύσεως Υγειονομικής Επιτροπής και στην οποία αναγράφεται ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω) ή γνωμάτευση ΚΕΠΑ.
  4. Οι δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης ατόμων  με αναπηρία όρασης και του προγράμματος ατόμων με Σοβαρή και Βαριά Νοητική Υστέρηση, από τον ΟΠΕΚΑ, δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τον συνοδό τους, προσκομίζοντας βεβαίωση  χορήγησης του επιδόματος στα ΚΕΠ.
  5. Τυφλοί και οι Σοβαρά ή Βαριά Νοητικά Υστερούντες που δεν είναι δικαιούχοι του προνοιακού επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ, για να λάβουν κάρτα μετά συνοδού, απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν οπτική αναπηρία-αναπηρία όρασης με ποσοστό 80/% και άνω ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 34, ή νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ή διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, αυτισμός) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
  • Για υπηκόους κρατών εκτός Ε.Ε που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος,  απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.
  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για την ακριβή διεύθυνση του τόπου διαμονής, στην οποία θα δηλώνεται επίσης «η  μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ».
  • Δελτίο Μετακίνησης προηγούμενου έτους σε περίπτωση ανανέωσης
  • Για έκδοση νέας κάρτας, (2) φωτογραφίες ίδιες πρόσφατες ή (03) σε περίπτωση δικαιούχων δελτίου συνοδού.

Tηλέφωνα ΚΕΠ Δ. Αργοστολίου:

ΚΕΠ 0428 Αργοστολίου: 26713-61000 – email: d.argostoliou@kep.gov.gr

ΚΕΠ 0429 Λειβαθούς: 26713-61800  – email: d.leivathous@kep.gov.gr

ΚΕΠ 0550 Ελειού-Πρόννων: 26713-61630 -email: d.eleioupronon@kep.gov.gr

ΚΕΠ 0935 Ομαλών: 26710-86078 -email: k.omalon@kep.gov.gr

                                                           Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται