Υπεγράφη η Συμβολαιογραφική Πράξη Δωρεάς από την οικογένεια Σκλάβου των έργων & του αρχείου του Γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου

spot_img

Αργοστόλι, 16-04-2021

Υπεγράφη σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 η τελική Συμβολαιογραφική Πράξη  Δωρεάς από την οικογένεια  Σκλάβου των έργων και του αρχείου του Γλύπτη ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ.

            Τη Συμβολαιογραφική Πράξη υπέγραψαν :

  • Τα αδέλφια του καλλιτέχνη: Ελένη Σκλάβου, Ευγενία Φραγκιά-Σκλάβου, Παύλος Σκλάβος κάτοικος Αυστραλίας, μέσω εξουσιοδότησης στον ανιψιό του Νικόλαο Σκλάβο και,
  • Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ο οποίος από τις πρώτες ημέρες της θητείας του έθεσε στόχο την απόκτηση της συλλογής με την παράλληλη αξιοποίηση του κτηρίου της πρ. τράπεζας Ελλάδος.

Παρόντες στη διαδικασία υπογραφής ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τσιλιμιδός (επί Δημαρχίας του οποίου αποκτήθηκε το πρ. κτήριο της τράπεζας Ελλάδος) και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νικόλαος Φραντζής ο οποίος με ζήλο επιμελήθηκε και διαχειρίστηκε την υπόθεση.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου, η οικογένεια Σκλάβου παραχωρεί δωρεάν 300 και άνω γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, σχέδια και το αρχείο του Γερασίμου Σκλάβου στο Δήμο Αργοστολίου τηρουμένων των βασικών όρων:

α) Της μόνιμης και διαρκούς έκθεσης των έργων,

β) Της ονομασίας του πρ. κτηρίου της τράπεζας Ελλάδος σε ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ.

Τέλος, κοινή επιτροπή στην οποία συμμετέχουν μέλη της οικογένειας υπό το Δήμαρχο Αργοστολίου διαχειρίζεται τα έργα της συλλογής και αποφασίζει για πιθανές ανταλλαγές με άλλα μουσεία ή φορείς, αποκλειομένου  του δικαιώματος της πώλησης έργων. Την επιτροπή συνεπικουρεί κοινής αποδοχής Μουσειολόγος.

Η σημερινή Ημέρα είναι Σημαντική,

Είναι Ημέρα που τιμάται η  Πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά.

Η δημιουργία του ¨Μουσείου Γερασίμου Σκλάβου¨ είναι έργο  Πολιτισμού που  απευθύνεται στο Μέλλον…

Ανήκει στο σύνολο της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα στις νέες γενιές της επιστήμης, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και γενικότερα στη νεολαία μας.

Τα Έργα και η Ψυχή του διαπρεπή έλληνα Γλύπτη με διεθνή αναγνώριση ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ βρίσκονται πλέον στη γενέθλια γη και σε λίγο καιρό θα εκτίθενται σε ένα εμβληματικό κτήριο  στο κέντρο της πόλης  μας.

            Ευχαριστούμε και Τιμούμε από καρδιάς τα αδέλφια του καλλιτέχνη κ.κ. ΕΛΕΝΗ ΣΚΛΑΒΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΡΑΓΚΙΑ-ΣΚΛΑΒΟΥ και ΠΑΥΛΟ ΣΚΛΑΒΟ των οποίων τα ονόματα θα αναρτήσουμε, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, στο Μουσείο για τη Μεγάλη Δωρεά τους.

Εμείς δίνουμε την υπόσχεση και αναλαμβάνουμε τη δέσμευση ότι θα Τιμήσουμε την Προσφορά τους και κυρίως τη Μνήμη και το καλλιτεχνικό Μεγαλείο του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ.

Ο Δήμαρχος

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img