Θ. Μιχαλάτος: Κατάφωρη αδικία για το Ιόνιο η επιβολή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ μόνο στο Αιγαίο

spot_img

Η Διαφορετικότητα της Νησιωτικότητας

Για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε  τη «διαφορετικότητα»  με την οποία αντιμετωπίζεται η νησιωτικότητα της χώρας μας.

Η πρόσφατη ανακοίνωση για την επιβολή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου είναι μια κατάφωρη αδικία για μας, το Ιόνιο. Αδικία γιατί η οικονομική κρίση δεν χτύπησε μόνο τα νησιά του Αιγαίου, η πανδημία δεν είχε αρνητικές  συνέπειες μόνο στα νησιά του Αιγαίου, οι  άσχημες καιρικές συνθήκες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν πλήττουν μόνο τα νησιά του Αιγαίου, το αυξημένο κόστος μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων δεν επιβαρύνει μόνο τα νησιά του Αιγαίου. Αδικία γιατί τα προβλήματα της νησιωτικότητας είναι τα ίδια και επηρεάζουν με τον ίδιο τρόπο όλους τους νησιώτες.

Θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια το παράπονο μας για την άνιση μεταχείριση των νησιών μας και να καταστήσουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι όλοι μαζί  οι φορείς θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα διεκδικήσουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει:  την ενιαία φορολογική αντιμετώπιση  των νησιών της χώρα  μας.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, θα τεθεί θέμα προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειες μας και να πετύχουμε το αυτονόητο: την επέκταση της εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στο Ιόνιο.

Αυτή τη φορά η φωνή μας θα πρέπει να εισακουστεί και να σταματήσει αυτή η αδικία σε βάρος της οικονομικής τοπικής ανάπτυξης και ευημερίας των μόνιμων κατοίκων των νησιών του Ιονίου.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται